Титаник / Titanic (2012)

62 970 votes
Актьори
Glen Blackhall, Steven Waddington, Peter McDonald
Снимки
Hungary, Pomáz, Stern Film Studio
Жанр
Драма, Исторически
Премиера
2012
Държава
Англия, Канада, Унгария
Продължителност
Трейлър на Титаник / Titanic (2012)
2 567
Абонирай се за YouTube канала ни
Филма Титаник проследява живота на пътниците на кораба, показвайки всички сфери на техния живот. За някои от тях това е първото пътуване на кораб, което се оказва злополучно. Всички те – от богато семейство на граф Manton, дизайнерите на кораба до хората в машинното отделение – кои от тях ще достигне спасителните лодки?
15 април 1912 година. За 2 часа и четиредесет минути, най-модерният кораб за своето време, обявен за ‘’непотопим’’ – Титаник, потъва, взимайки 1500 жертви със себе си, в дълбините на Атлантика.
Мини-сериалът от 4 епизода е създаден по случай 100 годишнината от трагедията с величествения кораб. Филмът показва не само картината на трагичния сблъсък, но проследява живота на пътниците и екипажа, техните съкровени желания и мечти. Запознава ни с личности от различен социален статут, някои от тях измислени, а други реални. От богатото семейство на граф Мантън, през създателите на кораба, до огнярите в машинното отделение. Кой ще успее да опази живота си и ще намери пътя до спасителните лодки и кой ще потъне в студените води на Атлантическия океан ще разберем в завладяващата история на Титаник…