Тор: Рагнарок (2017)

7.9556 270 votes
Актьори
Chris Hemsworth, Cate Blanchett, Tom Hiddleston
Режисьор
Taika Waititi
Сценарист
Craig Kyle, Eric Pearson
Снимки
Village Roadshow Studios, Queensland, Oxenford
Жанр
Екшън, Приключенски
Година
2017
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 10 мин
Трейлър на Тор: Рагнарок (2017)
22 169
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Тор: Рагнарок (2017)
Тор се връща в Асгард, когато царство му е застрашено от Ragnarok. На него му предстои най-опасните и най-героичните действия в живота. Той ще се изправи срещу Хела, силен и тайнствен противник.

Thor: Ragnarok (2017)

Краят е близо! Но този край не се отнася само за света на хората, но и за всемогъщите. Това е края такъв, какъвто никой не си го е предстсвя, цялата вселена е в опасност. Нищо няма да бъде такова, каквото е било преди. Градовете Agard, Midgard, както и гигантите Fenrir, Surtur… всички те са застрашени от Ragnarok. Дори тъмния елф Малекит и мрака който се разпространява от него, не може да се мери с новата заплаха на Ragnarok и неговата несправедливост. И отново, всемогъщия Тор идва на помощ, със силата на соя чук Мьолнир. Но каква роля ще играе Тор, който вярваше, че най-големия му враг – брат му Локи е мъртъв. Thor 3: Ragnarok ще предостави тези отговори.

След смяна на ръководството на Asgard, Тор е хвърлен в затвора от другата страна на Вселената, без могъщата си чук и се оказва ангажиран в надпревара с времето за да се да се върне в Asgard да се спре унищожаването на планетата, която е попаднала в ръцете на новия враг. Но преди да направи това ще трябва да оцелее в битки с гладиатори, където Хълк ще бъде изправен срещу бившия си съюзник. В крайна сметка, двамата се обединяват, пътуват в целия космос търсейки нови съюзници срещу брата на  Тор – Локи, както и се опитват да пресъздадат оръжие, достатъчно силно да победи всеки един безсмъртен, тъй като безмилостната HeLa е унищожила неговия чук.

Предистория и информация

Още през октомври 2014 г Marvel обяви началото на планирания филми. До това време, нито един филм не е бил с подобен сюжет. Героя Ragnarok, се появява за първи път в комикса Гражданската война 3, написана от Марк Милър (Kick-Ass), който е нещо като клонинг на Тор, но за разлика от него е анти-герой, който завлича със себе си хаоса и разрушението.

Актьорски състав

 • Chris Hemsworth
  Chris Hemsworth
  Крис Хемсуърт
 • Tessa Thompson
  Tessa Thompson
  Теса Томпсън
 • Idris Elba
  Idris Elba
  Идрис Елба
 • Cate Blanchett
  Cate Blanchett
  Кейт Бланшет
 • Matt Damon
  Matt Damon
  Мат Деймън
 • Benedict Cumberbatch
  Benedict Cumberbatch
  Бенедикт Къмбърбач
 • Tom Hiddleston
  Tom Hiddleston
  Том Хидълстън