The Childhood of a Leader (2015)

6.24 860 votes
Актьори
Bérénice Bejo, Stacy Martin, Liam Cunningham
Режисьор
Brady Corbet
Сценарист
Mona Fastvold, Brady Corbet
Снимки
Hungary
Жанр
Драма
Година
2015
Премиера
Държава
САЩ, Канада, Англия, Франция, Унгария, Белгия
Продължителност
115 мин.
Историята на едно американско момиче, което живее във Франция през 1918 г. и чийто баща е работил за правителството на САЩ за създаване на Версайския договор.
Детството на един водач

Този филм разказва за живота на едно американско семейство принудено да живее във Франция, тъй като баща му е участвал в преговорите до края на Първата световна война, с красивата си съпруга и син. Филма е разделен на различни части, които ни показват израстването на едни безмилостен диктатор. Ако погледам от друга гледна точка и съдбата, който е има, можем да говорим за провал.

Ние ще намерим някои интересни прилики в трите исторически периоди на германската нация. Атаката на нацистка Германия е безмилостна към целия свят. Филма ни показва няколко стани на Версайският договор – продиктувано от чисто икономически цели.
Последва се целия живот на един човек, още от самото му детство, което започва  края на Втората световна война. През 1918 той живее с родителите си във Франция. Баща му е пратеник на правителството на САЩ, отговарящ за определяне на точните изисквания на Версайския договор. Докато е малък, се среща с различни властни хора, които израждат неговия характер. Той прекарва детството си с големите западни фашисти. През всички тези години, научава много от баща си и като възрастен има тревожно голямо его, управлява заедно с великите диктатори на 20 век.

the-childhood-of-a-leader-2015-2