Тихият залив / Slack Bay (2016)

63 900 votes
Актьори
Fabrice Luchini, Valeria Bruni Tedeschi, Juliette Binoche
Режисьор
Bruno Dumont
Сценарист
Bruno Dumont, Bruno Dumont
Снимки
France
Жанр
Комедия
Година
2016
Премиера в България
Държава
Франция, Германия, Белгия
Продължителност
2 ч 02 мин
Бюджет
€7,000,000
Трейлър на Тихият залив / Slack Bay (2016)
207
Абонирай се за YouTube канала ни
Две семейства от северната част на Франция, в началото на 20-ти век живеят в град Па дьо Кале, които са напълно различни по соя характер и условия на живот. И все пак те са обединени от мистериозно изчезване на хора.
В началото на ХХ век е времето на поява на буржоазията, индустрия, капитализъм и резултат от което е класовата борба. Тези години са началото на модерната цивилизация. Между две различни семейства – богато и бедно, се развива странна любовна история.
Всичко започва през лятото на 1910, когато няколко туристи са изчезват докато си почивате на красивите плажове на Франция. Инспектора Мачин и неговия остроумен помощник Малфой поемат случая и скоро идентифицирани като епицентърът на изчезвания Bay Slack – място където реката се влива в морето и се отличава с големи приливи и отливи. В областта живее една малка общност от рибари и земеделските производители и семейство Bréfort, което се състои от голям брой деца и принадлежи към буржоазията. Над залива те имат вила, където всяко прекарват слънчевите дни. Между двете семейства се развива малко вероятна любовна история, защото семейството на буржоазията не иска да среща с други семейства, които спадат към по-долна класа. Въпреки това, любовта между Ma loute и Billie разкрива вярвания и начина им на живот на двете семейства.