Смърт край Нил

Кралицата на пустинята / Queen of the Desert (2015)

5.79 850 votes
Актьори
Robert Pattinson, Nicole Kidman, James Franco
Режисьор
Werner Herzog
Сценарист
Werner Herzog
Снимки
Morocco
Жанр
Драма, Исторически
Година
2015
Премиера в България
Държава
САЩ, Мароко
Продължителност
2 ч 08 мин
Трейлър на Кралицата на пустинята / Queen of the Desert (2015)
2 715
Абонирай се за YouTube канала ни

Историята на Кралицата на пустинята посветена на живота на Гертруд Бел (Никол Кидман), която в началото на 20-ти век бе известна с пътуванията си. Тя е писател, археолог, пътешественик, илюстратор на карти и политически аташе на Британската империя. Тя е заемала устойчива роля за политическия ред в Близкия изток след края на Първата световна война. Та има любовна връзка с Хенри Кадоган (Джеймс Франко). Гертруд решава да поеме разочарованията в личния си живот и завинаги изоставя Хенри.

От този момент нататък тя иска да се развива в изследователска сфера и бързо научава много езици, занимава се с културата на региона и дори започва литературни текстове за превод. В Кайро, тя среща множество хора от мюсюлманската вяра, на които бързо спечелил тяхното уважение и доверие. По време на Османската империя, тя играе ролята на посредник между Ориента и Британската империя.

 

Актьорски състав

 • James Franco
  James Franco
  Джеймс Франко
 • Nicole Kidman
  Nicole Kidman
  Никол Кидман
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички