Look Who's Back (2015)

7.134 480 votes
Актьори
Oliver Masucci, Marc-Marvin Israel, Thomas M. Köppl
Режисьор
David Wnendt
Сценарист
Mizzi Meyer, David Wnendt
Снимки
Brandenburg an der Havel, Germany, Brandenburg
Жанр
Комедия
Година
2015
Премиера
Държава
Germany
Продължителност
116 мин.
Бюджет
€2,956,960
Трейлър на Look Who's Back (2015)
211
0
0
В комедията, Адолф Хитлер се завръща години след войната и е поразен от модерния начин на живот – в Германия валутата е евро, преобладава мир, телевизия и фейсбук. Той иска да бъде отново диктатор, но хората го възприемат като комик
Адолф Хитлер се събужда 69 години след края на Втората световна война в средата на Берлин, без никакъв спомен. Объркан, той се опитва да се разбере какво се е случило и да си върне паметта и скоро разбира, че са изминали 70 години от края на войната.
А междувременно какво се случи с Германия? Навсякъде чужденци, демокрация и евро, което ме се харесва на бившия диктатор. Светът, в който той е познавал, се е сменил с неочаквано нов, белязана от мир, телевизия и Facebook. Хитлер иска да се завърне към стария с живот – световно господство и го преследва със всички силни, но по улиците, хората го мислят за  комик и имитатор. Все още никой не вярва, че той наистина се завръща, докато все още едни хора го имитират, а други се шегуват. Той все още не подозира, че с действията които върши, много скоро ще се превърне в телевизионна звезда.
Предистория и информация
Филма е направен въз основа на първият романна журналиста и писател Timur Vermes от 2012 г, с която той е постигнал голям успех. Така неговата творба в един момент беше номер едно в списъка на бестселърите на Spiegel (една от най-големите германски медии). Аудио вариант на книгата му беше продадена 100 000 пъти. Филма силно н напомня за комикса „Адолф – нацистка свиня”, при който Хитлер е трябвало да се справи с модерния начин на живот, който се е превърнал в успешна нацистка сатира.