Скрити числа (2016)

7.8188 010 votes
Актьори
Taraji P. Henson, Janelle Monáe, Octavia Spencer
Режисьор
Theodore Melfi
Сценарист
Theodore Melfi, Allison Schroeder
Снимки
Atlanta, USA, Georgia
Жанр
Драма
Година
2016
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 07 мин
Трейлър на Скрити числа (2016)
5 478
Абонирай се за YouTube канала ни
Исторички филм за няколко жени, които са участвали в първите мисии на НАСА. Въпреки, че благодарение на тях, са постигнати редица успехи, те винаги са стоели в сянка, поради две причини: през 50-те години, жените и афро-американците са били винаги игнорирани.
През 1950-те и 1960-те години, между Съединените щати и Съветския съюз предстои състезание: Коя от двете суперсили ще бъде първата, изстреляла ракета в космоса? За да се направят всички изчисления, е трябвало участието на хора, които се открояват с тяхното образование и знания.
Биографичния филм ни показва историята на три силни жени, които е трябвало да се борят не само на работното място, но и в ежедневието. Това е невероятната и неразказана история на жените, които са работили в НАСА, като мозъците зад една от най-големите космически операции в историята на САЩ.
Катрин Джонсън, Дороти Вон и Мария Джексън са три афро-американци жени. Те работят в НАСА, блестящи умове, на които са разработили програмите на първите космически мисии. Най-важната, от които постига успеха си, когато астронавтът Джон Глен е вече в орбита. Въз основа на тяхната работа, са разработени важни математически изчисления, който дават увереност на новата нация, като водят състезание в космоса, което удивлява света. Те преминават през всички полови и расови проблеми, по време на работата си, за да вдъхновят по-младите поколения с постиженията си. Тяхната мечта е да надделея в половите и расови стереотипи, превръщайки се в източник на вдъхновение за следващото поколение.

Зад кадъра

Веднага след като излезе на пазара книгата със същото заглавие, започнаха снимките на филмовата адаптация. Тази година (2016) имаше близо 300 игрални филма във филмовия фестивал в Торонто, но това не попречи на Fox да надделее над всички с един филм, който дори не бе пускан в TIFF. В канадския град имаше близо половин час прожекции, а също така Fox 2000 обмисля награда за изключителния сценарий.

Ревюта

emillio
История, която ще ви върне назад във времето, в епохата на 50-е и 60-е години и първите опити на САЩ в съревнованието със СССР в покоряване на космоса.Виж цялото ревю