Петък 13-ти (2017)

Актьори
Nick Antosca, Aaron Guzikowski
Режисьор
Breck Eisner
Сценарист
Michael Bay, Bradley Fuller, Andrew Form
Жанр
Ужаси
14
Отново е петък 13-ти и най-ужасния антигерой. Джейсън, който толкова много пъти е умирал, пак се завръща. Сега той върви по следите на няколко младежа, с маска на лицето и резачка в ръката. Какво ли е намислил?
Снимките на петък 13 са напълно прекратени

Paramount Pictures обяви, че този проект е бил стопиран, което обикновено значи, че ще има нова дата на освобождаване, но този случай не е такъв. Филма е напълно спрян и може би няма да се завърши или поне това няма да бъде от Paramount. Шест седмици след началото на симките, студиото дръпна щепсела на филма, който щеше да излиза в кината на 13 октомври 2017.

Friday the 13th (2017)

В този петък 13-ти се завръща, легендарния убиец Джейсън Ворхийс. Всеки, който мисли, че Джейсън Ворхийс най-накрая е починал и се разхожда спокойно по тъмните улици, чертае своята ужасна съдба. Този път, той ще вилнее в близост до търговски център Crystal Lake Mall, където се продават аксесоари за къмпинг.

Филмът се фокусира върху него, чието лицето е винаги покрито с маска и чиято ръка винаги носи резачка, за да убива хора. Точно в петък 13, група младежи се разхожда в гората, където един от тях се е загубил. Докато те се опитват да го намерят, не подозират, че Джейсън Ворхийс върви по следите им, оставяйки съдбоносни последици след себе си.

Предистория

Джейсън Ворхийс е герой, познат във няколко по-ранни версии на филма: първите четири части на филма са съответно през 1980, 1981, 1982 и 1984. След това “Ново начало (1985)”, “Джейсън е жив (1986)”, “Новата кръв (1988)”.. за да не изброяваме  много, ще се спрем на последната му и най-известна поява: “Фреди срещу Джейсън (2003)”. Едно е сигурно – това е най-лошия антигерой, с толкова много убийства и изяви, но все пак, не се е превърнал в легена като Терминатор.

В производството участват Майкъл Бей и Брадли Фулър, които са имали многобройни проекти на ужасите “Тексаско клане”, “Чистката” и Уиджа.

Брадли Фулър предварително обяви, че Джейсън отново и отново се връща, въпреки че той е бил убиван безброй пъти.