Виктор Франкенщайн / Victor Frankenstein (2015)

649 880 votes
Актьори
Jessica Brown Findlay, James McAvoy, Daniel Radcliffe
Режисьор
Paul McGuigan
Сценарист
Max Landis
Жанр
Драма, Фантастика
Година
2015
Премиера
Държава
Англия, Канада, САЩ
Продължителност
1 ч 50 мин
Трейлър на Виктор Франкенщайн / Victor Frankenstein (2015)
3 118
Абонирай се за YouTube канала ни
Igor (Daniel Radcliffe) има трудности в живота. Той има тъмно минало и единствено приятелството му със студента по медицина Виктор Франкенщайн го освобождава от неговата самота. Под грижите на брилянтен учен Игор, Франкенщайн създава живот от нежива материя

Новият филм по романа на Мери Шели „Виктор Франкенщайн” ни показва събитията по един много различен начин. За разлика от всички други интерпретации на обичаната от много книга, във версията на сценариста Макс Ландис, светлината на прожекторите пада върху връзката между Виктор и неговия най-добър приятел – Игор.

Преди двамата да се срещнат, Игор дълго време е бил изолиран, подиграван и умаловажаван. Когато се сближават двамата бързо намират допирна точка на своите интереси – да направят велико откритие за човечеството, а именно начин хората да станат безсмъртни. Виктор, обаче се вманиячава твърде много и не след дълго резултата се появява в лицето на страховито чудовище, което се опитва да го убие. Тогава единственото спасение за него е новият му най-добър приятел, който ще направи всичко възможно да запази Франкенщайн жив и с трезво съзнание.

Актьорски състав

  • James McAvoy
    James McAvoy
    Джеймс Макавой
  • Daniel Radcliffe
    Daniel Radcliffe
    Даниъл Радклиф