Пурпурният връх / Crimson Peak (2015)

6.5125 920 votes
Актьори
Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain
Режисьор
Guillermo del Toro
Сценарист
Matthew Robbins, Guillermo del Toro
Снимки
Canada, Ontario, Toronto, Port Lands, Pinewood Toronto Studios
Жанр
Ужаси
Година
2015
Премиера
Държава
САЩ, Канада
Продължителност
1 ч 59 мин
3 216
В Северна Англия преди векове в разпадащата се къща на графство Къмбрия, живеели  младата писателка Едит Кушинг и нейния очарователен съпруг Томас (Том Хидълстън). Срамежливия д-р Алън McMichael е тайно влюбен в Едит.

Любовна история Томас и Едит развива все по-тъмен обрат, който в крайна сметка води до Северна и Южна Америка. Там те се преместват в нов „дом”, едно старо имение, което някога е било красива сграда. Тя се радва на живота си със съпруга си, но скоро открива, че той има мистериозно минало и нищо не е такова, каквото е изглеждало. На Томас му става явно, че в къщата се крие нещо много по зло, от колкото предвещава вида на имението.

Сценарият за Crimson Peak е редактиран от Гилермо дел Торо заедно с Лусинда Коксън и неговият дългогодишен сътрудник Матю Робинс. На 10 февруари 2014 г., са започнали снимките на Crimson Peak в Канада.

Филма е модерна интерпретация вдъхновена от готическата романтика.

Първоначално Бенедикт Къмбърбач е предвидена ролята на Сър Томас Шарп, но той се отказва поради неизвестни причини. Неговата роял е заета от Том Хидълстън. Също така, трябва първоначално е замислено Emma Stone да играе младата авторка преди Mia Wasikowska да започне снимките.[/boxi]

Актьорски състав

  • Jessica Chastain
    Jessica Chastain
    Джесика Частейн
  • Tom Hiddleston
    Tom Hiddleston
    Том Хидълстън