Подробности за планетата Jedha в Star Wars: Rogue One

Режисьора на Rogue One: История от Междузвездни войни , Гарет Едуардс разкри нови подробности за новата планета Jedha. Тя се смята за свещено място за тези, които следват силата.

 

Entertainment Weekly дава пресни подробности за Star Wars около новата планета Jedha. Това е място, което се счита за свещено за джедаите. Едуардс описва Jedha като силно символично място и фундаменталните решения в един свят, в който по-силните вярват в силата. Когато те загубят вяра, загубват и силата. Jedha е описана като пустинна местност в Близкия изток: представлява тесни пазарни улици, с архитектура в османски стил. Гарет Едуардс подсказа, защото тази планета е толкова важно за империята:

Това място е важно за всички, които вярват и използват силата. Всички те се стремят да отидат там. По същата причина, то е важно и за Империята. За това тя е окупирала неговите територии, но точните причини за това, режисьора не иска да издава. Съвсем наскоро, Гарет Едуардс разкри, че съществуват много последователи на силата, които не се страхуват от Империята и подсказа, за наличие на енергия от нови измерения. Въпреки, че Империята се опитва да потисне населението на Jedha и по-скоро, джедаите, това няма да бъде токова лесно.

Нашите герои трябва да отидат там и да се срещнат с други джедаи. Както някога е разказвал Оби-Уан Кеноби, има хиляди или милиони хора, които вярва в силата и само когато се съберат заедно, могат да повлияят на Империята.

podrobnosti-za-planetata-jedha-v-star-wars-rogue-one