Нашите функции

Всички най-известни и харесвани филми минават през кината. Ето защо е толкова важно за кино маниаците (а и не само за тях) да знаят датите на премиерите. Нашата програма е за цялата година и ние непрекъснато я обновяваме - с нови заглавия и промени в датите. Имайте предвид, че посочените дати са ориентировъчни. Повечето от тях са на базата на информацията в imdb. Ако искате конкретна информация за прожекцията в дадено кино, трябва да проверите в неговия сайт.
В началната ни страница сме разположели премиерите на филмите за текущия и следващия месец. Бързо и лесно може да видите какво се прожектира в българските кина, както и да проверите за следващия месец. Имахте предвид, че това са официалните дати, но няма гаранция, че те съответстват с тези на киното във вашия град. Докато премиерите на един филми траят седмица, то на друго са месец. Така че, ако си харесате филм, за да не го изтървете, проверявайте в местното кино.
Това е наша независима класация, която се основава на броя гледания. Нашата система записва броя преглеждания на всяка една страница за ден. Така можем да правим статистика на най-преглежданите филми. Не всеки следи плакатите на кината или рекламите по телевизията, но ако се интересувате от нов филм, който в момента е нашумял, може да разгледате тези.
Като цяло българските кина са доста "бедни" и в тях лисва разнообразие. За месец се прожектират едва 10-15 филма, а в цял свят на година се правят над 10 000! Но за ирония на съдбата, тези 10-15 заглавия се превръщат в хитове. Ние решихме, че не е лоша идея да поставим на едно място, най-интересните от тях. С цел да направим по-интерактивен сайт, ние създадохме тази видео страница, в която публикуваме най-яките трейлъри. В нея умишлено преобладава черния свят, за да съсредоточим погледа Ви върху картинките и видеата. Трейлърите зареждат динамично, т.е. без рефрешване на браузъра за да бъде по-удобно. В страни на трейлъра сме поставили плакат с линк към страницата на филма, където може да видите описанието и информация за актьорски състав.
Ние имаме желания да направим най-филмарския сайт в България, но това няма да мине без изглед на страниците. Първоначално забелязахме, че по-авторитетните сайтове като imdb има един изглед и той е списък. В началото решихме, че изгледа "решетка" е безсмислен, тъй като в него не се вижда описанието и е прекалено аматьорски. Но по-късно разбрахме, че повечето хора си избират филм, не по друго, а по картинката. За това тази функция стана важна за нас. Освен това, все повече се предпочита ползването на телефон през компютър, а тази функция дава изчислен вид, по-удобен за мобилни устройства.
Винаги актуален IMDB Рейтинг! Омръзнало ли Ви е да срещате неактуални рейтинги и всеки път да се налага да посещавате IMDB? При нас това няма да се случи, защото нашата система е свързана с imdb и автоматично актуализира рейтингите и броя на гласувалите. Допълнително, можете да сортирате филми по рейтинг за всеки един жанр..
За Ваше удобството, може да преглеждате трейлърите на филмите директно от категориите. Това Ви спестява досадните отваряния и затваряния на всеки филм по отделно. Създадохме възможност да премествате прозореца където Ви е най-удобно, а за по-голям комфорт, при възпроизвеждане на видеата, целия сайт ще се затъмни.
Актьори, Режисьори, Сценаристи... няма да пропуснете и най-малката подробност! Ние обновяваме информацията си непрекъснато – дата на премиерата, година и продължителност. Те ще Ви помогнат, за да научите филмите, които предстоят да се излъчват в кината и тези които сте пропуснали. Ние ще Ви спестим, посещаванията на Imdb.
За Вас е важно да намерите "Най-новите ", "Най-гледаните " или "Най-популярните" филми. Ние съчетахме тази функция, заедно с филтриране по категории. Ако Ви интересуват единствено ужаси, всички останали - драми, трилъри... ще бъдат игнорирани. Допълнително поставихме "IMDB Рейтинг", който е винаги актуален. Нашия сайт е свързан с imdb.com и автоматично получава, информация за рейтинг и брой гласове, който използваме за да сортираме филмите по популярност.
Нашата колекция от филми е разделена на подкатегории. Под повечето от тях, може да откриете други със подобен сюжет, като например: филми с извънземни, с духове, любовни, романтични... Това би било удобно за Вас, ако сте фен на филми с космически кораби или сюжети свързани с пътуване във времето, с тази функция ще може бързо да намерите всички налични заглавия в нашия сайт.
Под всеки трейлър за налични броячи за харесване и брой гледания. По всяко време може да дадете своя вот, както и да го промените. Ни Ви съветваме да отразяване Вашия вкус, защото така ще помогнете на останалите потребители, да намерят филмите които те оценили.
Вероятно ще забележите че в секцията „филми” се появява втора навигация. В нея са разположение жанровете на филмите. Допълнително когато посетите даден филм, навигацията показва какъв жанр е гледния от Вас филм.
Често се случва във филм, видео клип или радио да Ви хареса песен, но да не знаете нейното име или изпълнител. За Андроид има такива приложения, но за десктоп потребителите, няма такива известни програми. С нашето онлайн приложение това е възможно. То се състои само от един бутон, който ще "прослуша" желаната мелодия и ще Ви покаже заглавието на песента.