Круд 2: Нова епоха
The New Mutants

Новите мутанти (2020)

5.362 210 votes
Актьори
Maisie Williams, Charlie Heaton, Anya Taylor-Joy
Режисьор
Josh Boone
Сценарист
Knate Lee, Josh Boone
Снимки
Massachusetts, Medfield
Жанр
Sci-Fi, Екшън
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 34 мин
Трейлър на Новите мутанти (2020)
7 145
Абонирай се за YouTube канала ни
В тази част Марвел въвежда нови мутанти. Те са ново поколение, които се намират в тайна институция, където се опитват да овладеят силите си. Тук те не се чувстват като хора, третирани като "някакви мутанти" и искат да използват силите си за да се измъкнат.

X-Men: The New Mutants (2020)

Група тийнейджъри се намират в мистериозна клиника, далеч от цивилизацията, в която нямат представа защо са, а някои от тях дори нямат спомени как са се озовали. Предполага се, че имат необикновени свръхестествени сили, с които са заплаха за обществото. Ръководителя на болницата д-р Рейес се представя като техен приятел, който ще им помогне, да се научат как да владеят способностите си. Тя като много други смята, че младите хора представляват опасност за себе си и всички около тях, поради което предпочита да бъдат под постоянно наблюдение, докато се научат как да контролират силите си. Всички необясними събития, които ежедневно ги плашат, са резултат от неволно използване на силите си. С пристигането на мутанта Даниел, пациентите започват да страдат от халюцинации, което допълнително изостря напрегнатата ситуация. За тях болницата се превръща в едно ужасно място, в което са заключени против волята си, защото тук никой не се интересува от тяхното благополучие, а единствено от специалните им сили. След като се опознават, те се назовават с нови имена, които съответстват на силите им: Wolfsbane може да се трансформира във вълк или върколак, Magik е в състояние да се телепортира, Cannonball да възпроизвежда взривове чрез термо-енергия благодарение на слънчевата светлина и Mirage има силата да създава илюзии, които се основават на мечти и страхове. Сега новите мутанти трябва да захвърлят взаимния си скептицизъм и да работят заедно, ако искат да оцелеят и да напуснат ужасната болница.

Това е независим филм от поредицата X-Men, който се обръща към млад екип от генетично мутирали и талантливи хора, които са във фаза на обучение, за да се научат да контролират напълно своите сили. За разлика от другите X-Men филми, тук историята трябва да бъде разказана в друг тон, подчертавайки своята независимост в жанра на ужасите. След поглъщането на 20th Century Fox от Дисни, продукцията се превръща в последния филм на X-Men, продуциран от Fox.

Подобно на останалите филми от поредицата се основава на героите и историите от комиксите на Marvel – по-специално комикса The New Mutants е публикуван за първи път през 1983 година.

Още през май 2015 г. беше обявено, че Josh Boone (Вината в нашите звезди) ще поеме режисурата. През октомври 2015 г. той завърши първата част от сценария заедно с Knate Lee. Кино премиерата обаче последва, многобройни отлагания, нови версии и преработки след тестови прожекции, което отне цели 5 години.

The New Mutants (2020) poster 2 The New Mutants (2020) poster 3 The New Mutants (2020) poster 2 The New Mutants (2020) poster 1

С участието на

  • Anya Taylor-Joy
    Anya Taylor-Joy
    Аня Тейлър-Джой
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички