Дедпул и Върколака

Уонка (2023)

Wonka
7148 хил. гласа
Актьори
Timothée Chalamet, Murray McArthur, Gustave Die
Режисьор
Paul King
Сценаристи
Roald Dahl, Simon Farnaby
Снимки
Bath, Somerset, England, UK
Жанр
Комедия, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия, Канада
Продължителност
1 ч 56 мин
Трейлър на Уонка (2023)
3 976
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Уонка (2023)
Историята на Уили Уонка, ексцентричен изобретател, който с вълшебство и гениалност се е превърнал в Моцарт на шоколада. Предистория на емблематичния герой от Чарли и шоколадовата фабрика.
Яркото и митично начало на един млад изобретател с голям въображение и мечти, който скоро се превръща в Моцарт на шоколада. От дете Уили Уонка (Тимотей Шаламе) мечтае за собствен магазин за шоколад. Но като много други мечти и тази не е лесна. Самоуверен магьосник и изобретател, той е обиколил света и е усъвършенствал занаята си като производител на шоколад. Пред него се намира предизвикателството да убеди света в своите умения. Всяко начало е трудно. Неговата мисия е да дарява радост с изобретенията си и най-вече да основе собствена фабрика, които бързо се превръщат във феномен и привличат вниманието на Шоколадовия картел, защото той има свои собствени планове и поставя препятствия на ексцентричния мечтател. Без разрешението му тук никой не може да продава малките кафяви бонбонки, а още повече големи блокчета шоколад. Дори вратата на магазина трябва да остане затворена. Мощния картел пресича пътя на Уонка, мечтата на който е на път да приключи. Но това няма толкова лесно да го откаже, защото той кипи от идеи как да продаде шоколадовите си лакомства на хората. С изобретателност и магия Уонка започва да променя живота на хората около себе си. Историята не изключва неговата майка, както и бедното момиче и странното същество Умпа-Лумпа, с които обединява сили.

Историята на Уили Уонка, преди да стане най-великият производител на шоколад и бонбони в света. Как се е превърнал в тази емблематична фигура и как се е запознава с човечетата, които му помагат да управлява шоколадовата си фабрика. Режисьорът на Падингтън Пол Кинг разказва предисторията на главния герой.

Книгата на Роалд Дал Чарли и шоколадовата фабрика, на която е базиран филмът, е публикувана за първи път през 1964 г. Това е третата адаптация след филмите през 1971 и 2005 г., когато Джони Деп играеше лудия и ядосан милионер Уили Уонка, който дава уроци на непослушните деца. Също така филмът черпи много вдъхновение от книгата Чарли и Големият стъклен асансьор от 1972 г.

Снимачната площадка е разполагала с професионално производство на шоколад, поради което режисьора Пол Кинг шеговито твърди, че до края на снимките е качил 25 килограма. За Тимъти Шаламе се твърди, че се е чувствал зле от изяждането на толкова много сладкиши пред камерата.

Като се има предвид за кастинга, Тимъти Шаламе надделява над Том Холанд.