Дедпул и Върколака

Желание (2023)

Wish
5.640 хил. гласа
Актьори
Ariana DeBose, Alan Tudyk, Chris Pine
Режисьори
Chris Buck, Fawn Veerasunthorn
Сценаристи
Chris Buck, Jennifer Lee
Снимки
The Walt Disney Studios, Burbank, California, USA
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 35 мин
Трейлър на Желание (2023)
5 296
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Желание (2023)
В Дисни филма Желание Аша се отправя на епично пътешествие през различни светове, от което зависи спасяването на нейния народ.

Аша е 17-годишно остроумно оптимистично момиче с голяма преданост и загриженост към близките си. Тя живее в кралството Розас на Пиренейският полуостров. Нейната родина е известна като царството на желанията, защото буквално всяко желание може да се сбъдне, но само крал Великолепни решава кои от желанията на сърцето ѝ ще бъдат изпълнени. Но единствени тя усеща в него мрак или негативна енергия.

В момент на отчаяние тя отправя своето желание към небесата, което е дочуто от мистична космическа сила и изпраща на Земята малка звезда с безкрайна енергия, която да помогне на младото момиче. Този блестящ спътник също може да изпълнява желания. С благоволението на нейната сила изведнъж козлето на Аша Валентино проговаря. Аша е изпълнена с надежда и смелост, и решава да се изправи срещу силата на владетеля. Въпреки че Звездата е малко проблематична и сложна, тя се впуска в пътешествие през различни светове заедно с Аша и нейния козел, за да спаси царството и хората, които обича. Заедно те се изправят срещу най-големия враг и доказват, че желанието на един решителен човек, съчетано с магията на звездите, може да направи чудеса.

Филмът “Желание” излиза на големия екран като част от честванията на 100-годишнината на Дисни Компанията е създадена през 1923 г. под името Disney Brothers Cartoon Studio. Във филма са включени някои от темите, които виждаме още в логото на Дини – падаща звезда над приказен замък. Звездата е символ на сбъднатото желание. Символът на звездата на желанията се появява и във филми като Пинокио, Питър Пан, Принцесата и жабокът.

Проектът е обявен през 2018 г., но официално е представен едва през 2022 г. Дисни избра на направи филма по нов стил, в който се съчетава познатата класическа анимация с компютърна. Целта е да се слеят традициите на 20-ти век с технологиите на 21-ви.

Режисьор на филма е ветерана на Дисни Крис Бък (Замръзнало кралство и Покахонтас), а художественият стил ще съчетава компютърна с ръчно рисувана анимация.

С участието на

  • Chris Pine
    Chris Pine
    Крис Пайн