Белия зъб (2018)

6.92 810 votes
Актьори
Raphaël Personnaz, Dominique Pinon, Virginie Efira
Режисьор
Alexandre Espigares
Сценарист
Philippe Lioret, Jack London
Жанр
Анимация, Приключенски
Година
2018
Премиера в България
Държава
Франция, САЩ, Люксембург
Продължителност
1 ч 25 мин
Трейлър на Белия зъб (2018)
1 282
Абонирай се за YouTube канала ни
Приключенията на Белия зъб - полу-вълк, който идва от пустинята в цивилизация и попада в ръцете на няколко различни господари.

Горд и смел, Бял зъб е смесица от вълк и хърски, който расте във величествената и непристъпна територия на Юкон в Северозападна Канада. Тук той се радва на недокосната дива природа, но след смъртта на майка си, се научава, че животът е борба за оцеляване.

От любопитство навлиза от пустинята към населени места с хора, където се среща с индианеца Грей Бобър. Той се отнася добра към малкото вълче и го тренира като водач на шейна. Но поради жертва на човешката жестокост, той ще бъде принуден да го продаде на нов собственик, жесток и безсърдечен. Така попада в ръцете на безскрупулния бизнесмен на борба с кучета, Beauty Smith. Той го подготвя за състезания с борба. В една нелегална битка, Бял зъб е тежко ранен, намерен е от Маршал Скот и съпругата му Меги, които се грижат за неговото здраве.

Попаднал в човешката цивилизация, той разбира, че не може винаги да се доверява на хората. Мечтае да бъде отново свободен и здрав в дивата природа, но дали това ще се случи или ще намери хора, които ще се превърнат в негово семейство?