Врагове (2017)

6.850 votes
Актьори
Assen Blatechki, Valentin Ganev, Ivan Barnev
Режисьор
Svetoslav Ovtcharov
Сценарист
Svetoslav Ovtcharov
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
Държава
Bulgaria
Продължителност
101 мин.
Трейлър на Врагове (2017)
4.2 / 5 - 19 vot
2162
11
2
По време на Балканската война между българите има прекалено големи противоречия, може би дори по-големи от омразата над турците. Могат ли българите да я надмогнат да се бият с общия враг?
Отразяват се събитията на Балканската война и акцентира върху трудностите между българите и омразата на врага. Филма засяга събитията през 1913 г. Тогава България е претърпяла загуба в Чаталджа. Освен това в Мраморно море се намира турски боен кораб, който засипва със снаряди българските части, а страната ни не разполага с такава техника, която да достигне кораба броненосец.  Единственото решение е да се направи “лодка снаряд”, с която да се унищожи вражеския кораб. Освен, че това е трудна задача, в нея се очакват и жертви. За тази цел се формира малък отряд от 7 души, който трябва да жертва себе си, за да унищожи кораба. Неочаквания обрат предстои, когато те намират турски противници, които искат да станат техни съюзници.
Зад кадъра и информация

Светослав Овчаров заяви, че по време на снимките е имало много проблеми, основния от които е липсата на пари. Трябвало е да се заснеме филм с бюджет от 1 милион, който да изглежда като няколко пъти по-скъп. Разбира се това няма как да не се отрази на всички, както и противоречива между екипа. Второто нещо, с което се отличава, е че във филма няма нито една женска роля, тъй като все пак това е война.

По време на снимките наистина е имало много проблеми! Овчаров заявява, че ги е връхлетяло ураган съпроводен с дъжд като порой. По това време нивото на всички реки се е вдигнало, което е заляло цялата местност, включително и снимачната площадка. Освен, че декорите са били ответи, калта е била толкова голяма, че ботушите на актьорите са останали в нея. С други думи, всичко е било “На война като на война!”