Топ гън: Маверик (2020)

Актьори
Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly
Режисьор
Joseph Kosinski
Сценарист
Peter Craig, Jim Cash
Жанр
Екшън
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ, Хонг Конг
Трейлър на Топ гън: Маверик (2020)
380
Продължение на великия филм от 1986 г. След няколко десетилетия, познатите ни самолети са заменени с дронове,

Top Gun: Maverick (2020)

Вторият транш на Top Gun (1986), легендарният филм на 80-те, режисиран от Тони Скот, с участието на Том Круз, в който актьорът дава живот на Маверик. Отново ще видим този елитен пилот от флота на САЩ. След повече от 30 години, след като се е превърнал в един от най-добрите пилоти, сега е инструктор, който ръководи младите пилоти. Но сега трябва да се справи с нова епоха, в която пилотите играят все по-малка роля, тъй като се използват безпилотни дронове.

Това продължение е режисиран от Джоузеф Косински (Трон: Заветът, Забвение 2013) и включва сценарий на Питър Крейг (Градът 2010, Игрите на глада 2), Джъстин Маркс  Легендата) и Ерик Уорън Сингър (Голямата американска измама, Интернешънъл). Продукцията се обработва от Джери Брукхаймер (Карибски пирати: Отмъщението на Салазар, Самотният рейнджър), а филмът отново е с участието на Том Круз.

Продължението бе планирано още от 2010 г. но едва през май 2017 г. водещият актьор Том Круз потвърди, че Top Gun 2 официално се подготвя. Един месец по-късно беше обявено и допълнителното заглавие Maverick.

Актьорски състав

 • Tom Cruise
  Tom Cruise
  Том Круз
 • Jennifer Connelly
  Jennifer Connelly
  Дженифър Конъли
 • Ed Harris
  Ed Harris
  Ед Харис