The Voyage of Doctor Dolittle (2020)

Актьори
Jessie Buckley, Tom Holland, Michael Sheen
Режисьор
Stephen Gaghan
Сценарист
Stephen Gaghan, Stephen Gaghan
Снимки
Shepperton Studios, Middlesex, Studios Road
Жанр
Комедия, Фантастика
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ
17
Доктор Дулитъл трябва да помогне на кралица Виктория, която страда от рядка болест. Това го води до пътуване до мистериозен остров, където ще се срещне със стари врагове и нови видове непознати животни.

Пътешествията на Доктор Дулитъл  (2020)

Великобритания през 19 век: д-р. Джон Дулитъл някога е бил известен лекар и ветеринар. Преди 7 години, когато жена му почина, мъжът, който може да говори с животни, се оттегли от работата си. Сега той живее като отшелник зад високите стени на имението си, без контакт с други хора. Единствената му компания са неговите животни – папагалката Полинезия, която иска да помогне на приятеля си, циничният щраус Плимптън и оптимистичната полярна мечка Йоши.

Но когато младата кралица Виктория е засегната от мистериозна болест, Дулитъл е единствената ѝ надежда. Дори и с неохота той предприема опасно пътуване със своите животни, до мистериозен остров, където предполага, че съществува лек. Но сега стари врагове пресичат пътя му, както и нови фантастични същества, за които дори експертът по животни никога не е чувал.

Въз основа на серията от детски книги от 20-те години на Хю Лофтинг. Доктор Дулитъл е леко ексцентричен човек, който някога е бил лекар, но поради любовта към животните, сега се е посветил на ветеринарна медицина. От негова ползва е, че разбира езика на животните и твърди че може да комуникира с тях. Заедно с лоялни животински спътници, той преживява многобройни приключения.

Актьорски състав

 • Rami Malek
  Rami Malek
  Рами Малек
 • Tom Holland
  Tom Holland
  Том Холанд
 • Emma Thompson
  Emma Thompson
  Ема Томпсън
 • Robert Downey Jr.
  Robert Downey Jr.
  Робърт Дауни Джуниър
 • Ralph Fiennes
  Ralph Fiennes
  Ралф Файнс