The Trial of the Chicago 7

Процесът срещу Чикаго 7 (2020)

7.886 950 votes
Актьори
Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Alex Sharp
Режисьор
Aaron Sorkin
Сценарист
Aaron Sorkin
Снимки
Patterson, New Jersey, USA
Жанр
Драма, Исторически, Трилъри
Година
2020
Премиера
Държава
САЩ, Англия, Индия
Продължителност
2 ч 09 мин
Трейлър на Процесът срещу Чикаго 7 (2020)
95
Абонирай се за YouTube канала ни
Чикаго през 1968 г., започват мирни протести срещу войната във Виетнам, които бързо прерастват в улични битки с полицията - Чикаго е обхванат от пламъци.

Чикаго, 1968: има все повече мирни демонстранти, които се обединяват срещу конвенцията на Демократическата партия за войната във Виетнам. Но когато полицията налага комендантски час и то с всички сили, в продължение на пет дена, избухват жестоки бунтове. Мирно планираната демонстрация се превръща в кървави сблъсъци между полицаи и активисти. Стотици хора са ранени в схватката срещу полицията, която използва сълзотворен газ и бухалки, а протестиращите и журналисти, се оплакват, че са бити от полицаи. Камерите и снимките им са конфискувани и унищожени. Националния конгрес на Чикаго съди седем души, които са обвинени в конспирация и безсмислено подбуждане към бунт срещу войната във Виетнам. Това е процесът, който влиза в историята на САЩ.

Филма се основава на реални събития: осем души са задържани, като отговорни за ескалацията на протестния митинг в края на август 1968 г. Чикагската осмица, се превръща в седмица, в средата на процеса: Боби Сийл, който е активист на партията Черните пантери, многократно устно атакува съдията, обвинявайки го в расизъм, поради което бе изключен от процеса и осъден на 4 години затвор. Процесът продължава да привлича все повече внимание. През февруари 1970 г. седемте обвинени в конспирация са оправдани. Петима от тях са обвинени за протеста и осъдени на 5 години затвор.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички