Лешникотрошачката и четирите кралства (2018)

5.517 540 votes
Актьори
Keira Knightley, Helen Mirren, Morgan Freeman
Режисьор
Lasse Hallström
Сценарист
Ashleigh Powell, E.T.A. Hoffmann
Снимки
South Kensington, England, London
Жанр
Приключенски, Фантастика
Година
2018
Премиера в България
Държава
USA
Продължителност
99 мин.
Трейлър на Лешникотрошачката и четирите кралства (2018)
4.4 / 5 - 12 vot
16738
45
3
Трейлър на Лешникотрошачката и четирите кралства (2018)
Дисни прави филм на класическия балет Лешникотрошачката. Приказката е написана през 1816 г. от Hoffmann и придобива още повече популярност чрез балета на Чайковски. Клара се транспортира в един магически свят на войници, които воюват с армии на сивите мишки. Всичко започва с нейния кръстник Дроселмейър, който мисли винаги за нея, особено сега като ѝ подарява дървена лешникотрошачката.
The Nutcracker and the Four Realms (2018)

Дисни прави филм на класическия балет Лешникотрошачката и царят на мишките. Приказката е написана през 1816 г. от Hoffmann и придобива още повече популярност чрез балета на Чайковски.

Ето каква е тази история: Клара получава подарък за Коледа – лешникотрошачката. Тя се оказва вълшебна и транспортира Клара в магически свят с принцове и принцеси. Но не всичко ще бъде добре, защото тя се оказва в средата на война между войниците и царя на мишките, който предвожда своята армия от сиви мишки.

Всичко започва с нейния кръстник Дроселмейър, който мисли винаги за нея, особено сега като ѝ подарява дървена лешникотрошачката.

Такава е оригиналната история, но ето сега да видим и сюжета в адаптацията на Дисни: Перспективата за коледен подарък, скрит в заключена кутия, води младата Клара в мистериозен паралелен свят. Там тя обикаля земята на снежинки, земя с цветя и земя с бонбони, срещайки ексцентричните, но приятелски жители на различните империи, включително младия войник Филип. Тя научава за съществуването на четвърта империя, в която управлява тираничен владетел. Клара заедно с Филип се стремят да свалят деспотичния крал на четвъртото царство, като едновременно трябва да си върне ключа, който ще отвори кутия с предполагаем подарък и ще се върне хармонията в четирите кралства. 

 

Актьорски състав

  • Morgan Freeman
    Morgan Freeman
    Морган Фрийман
  • Keira Knightley
    Keira Knightley
    Кийра Найтли