Цар Лъв (2019)

6.9195 640 votes
Актьори
Beyoncé, Donald Glover, Seth Rogen
Режисьор
Jon Favreau
Сценарист
Brenda Chapman, Jeff Nathanson
Жанр
Анимация, Драма, Приключенски
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 58 мин
Трейлър на Цар Лъв (2019)
53 652
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Цар Лъв (2019)
Симба е младия наследник на престола, но е трън в очите на алчния си чичо, който иска да стане цар на саваната. Следват поредица от интриги, с които той се докопва до престола, а малкото лъвче се принуждава да напусне родината си. Той среща нови приятели, с които пораства и му показват кой всъщност е той - в родината си има дълг.

Дисни създава римейк на класическата анимация Цар лъв. Подобно на “Книгата на джунглата”, тя се превръща в прекрасен филм с пейзажите, оживени от компютърната анимация.

Историята е следната: Африканските животни се радват, когато се ражда новия владетел от мъдрата двойка Муфаса и Сараби. Неговият чичо Скар е млад наследник на трона, на който малкото лъвче е трън в очите му. Лъвчето Симба, принц на африканската савана, живее щастливо със семейството си и прекарва детството си в игри с любимата си приятелка Нала. На него му е казано, че ще дойде ден в който ще управлява всички животни в саваната, но на тази възраст едва ли се интересува от това, вместо да прави лудории с Нала.

Но мирният му живот ще бъде рязко прекратен, защото неговия властолюбив чичо се превръща в жаден интригант срещу кралското семейство. Амбициите му да вземе престола създават план да убие бащата на Симба и да заеме мястото му на трона.

Симба е принуден да напусне родината си за да спаси живота си. Обвинявайки се за смъртта на баща си, той иска да започне нов живот. Той изостава саваната и скъпата си приятелка Нала, и потегля към джунглата , където открива нов дом и нови приятели: Тимон и Пумба, които му помагат да порасне и да стане силен лъв. Но миналото му не го напуска и като млад лъв Симба осъзнава, кой е и къде е неговото място. Той разбира, че трябва да се върне в степите и да се пребори с чичо си, за да си върне правото на престола.

Филма е част от многобройните адаптации от Дисни в хора на своята атака към големия екран. Класики като Пепеляшка, Алиса в страната на чудесата и Красавицата и звяра бяха преработени като игрални филми.

С този проект, анимационния мюзикъл от 1994 г. получава нов глас. Филма имаше продължение през 1998 г, с Гордостта на Симба и трета част през 2004 г. с Хакуна матата. Анимационния сериал от 2016 г. Лъвската стража: Завръщането е друг подобен проект.

През септември 2016 г. Дисни обяви плановете за изпълнението на великата класика, а на режисьорския стол ще седне Джон Фавро, който вече получи успех с адаптацията на Книга за джунглата.