Цар Лъв (2019)

Актьори
Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Donald Glover
Режисьор
Jon Favreau
Сценарист
Brenda Chapman, Jeff Nathanson
Жанр
Анимация, Драма, Приключенски
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Бъди в час с киното!
Абонирай се за YouТube канал ни
Трейлър на Цар Лъв (2019)
4.6 / 5 - 32 vot
8833
93
6
Симба е младия наследник на престола, но е трън в очите на алчния си чичо, който иска да стане цар на саваната. Следват поредица от интриги, с които той се докопва до престола, а малкото лъвче се принуждава да напусне родината си. Той среща нови приятели, с които пораства и му показват кой всъщност е той - в родината си има дълг.

Дисни създава римейк на класическата анимация Цар лъв. Подобно на “Книгата на джунглата”, тя се превръща в прекрасен филм с пейзажите, оживени от компютърната анимация.

Историята е следната: Африканските животни се радват, когато се ражда новия владетел от мъдрата двойка Муфаса и Сараби. Неговият чичо Скар е млад наследник на трона, на който малкото лъвче е трън в очите му. Лъвчето Симба, принц на африканската савана, живее щастливо със семейството си и прекарва детството си в игри с любимата си приятелка Нала. На него му е казано, че ще дойде ден в който ще управлява всички животни в саваната, но на тази възраст едва ли се интересува от това, вместо да прави лудории с Нала.

Но мирният му живот ще бъде рязко прекратен, защото неговия властолюбив чичо се превръща в жаден интригант срещу кралското семейство. Амбициите му да вземе престола създават план да убие бащата на Симба и да заеме мястото му на трона.

Симба е принуден да напусне родината си за да спаси живота си. Обвинявайки се за смъртта на баща си, той иска да започне нов живот. В джунглата открива нов дом и нови приятели: Тимон и Пумба, които му помагат да порасне и да стане силен лъв. Но миналото му не го напуска, а като млад лъв, Симба осъзнава, че трябва да се върне в степите и да се пребори с чичо си, за да върне правото на престола.