Ирландецът (2019)

8.77 150 votes
Актьори
Robert De Niro, Al Pacino, Anna Paquin
Режисьор
Martin Scorsese
Сценарист
Steven Zaillian, Charles Brandt
Снимки
New Jersey, USA
Жанр
Драма, Криминален
Година
2019
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
3 ч 29 мин
Трейлър на Ирландецът (2019)
910
Абонирай се за YouTube канала ни
Франк Ширан е мафиотски хитман, който е кредитиран за повече от 25 убийства, свързани с подземния свят. В края на живота си Шийран твърдеше, че е участвал в убийството на Джими Хофа - могъщ лидер на профсъюзите на шофьори на САЩ.

Франк Ширан, известен като “Ирландецът” (Робърт Де Ниро) често чува израза “Чух, че рисувате къщи”, но цветът, за който говорим, е кръв. Именно тази фраза се използвала в мафиотските среди, за поръчкови убийства на врагове. Също с това изречение Джими Хофа (Ал Пачино) се свързва с Франк за първи път. Между тях се развива не само професионално партньорство, но и приятелство.

Уменията му, които се равняват на  25 гангстерски живота, бързо превръщат Франк в легенда и въпреки ирландското му потекло, той се издига на върха на италианската мафиотска фамилия на Ръсел Буфалино. Но когато един ден шефът му нарежда да премахне Хофа, лоялността му е подложена на тежко изпитание.

Филмова версия на истинския криминален роман на Чарлз Бранд за убиеца Франк Шийран, за когото се твърди, че е извършил над 25 убийства за мафията. Авторът се е запознал лично със самия Франк малко преди смъртта си през 2003 година.

Сред многобройните престъпления, които признава на автора, присъства и убийството на Хофа, за което се твърди, че е поръчано от името на шефа на мафията Ръсел Буфалино. Убийството му все още не е официално потвърдено и е една от най-известните неразгадани мистерии в историята на САЩ.

Подобно на многобройните проекти на режисьора Мартин Скорсезе, филмът е планиран отдавна. От 2008 г. проектът се споменава отново и отново. Още през 2010 г. изглеждаше, че изпълнението е съвсем близо, но вместо това Мартин Скорсезе се посвети на Изобретението на Хюго и Вълкът от Уолстрийт. През 2014 г. Робърт Де Ниро потвърди, че проектът е в подготвителна фаза.

С участието на

  • Robert De Niro
    Robert De Niro
    Робърт Де Ниро