Зеленият рицар (2020)

Актьори
Dev Patel, Joel Edgerton, Alicia Vikander
Режисьор
David Lowery
Сценарист
David Lowery
Жанр
Драма, Фантастика
Година
2020
Премиера
2020
Държава
САЩ, Ирландия
Продължителност
2 ч 05 мин
Трейлър на Зеленият рицар (2020)
520
Абонирай се за YouTube канала ни
Това е популярната средновековна история, по-известна с името "Сър Гауейн и Зеленият рицар". Гауейн е внук на крал Артур, много смел, безразсъден и мързелив рицар, който за да се докаже, че е достоен, ще престъпи в поредица от изпитания от битки до любовни изкушения.

The Green Knight (2020)

Един непознат войн, представящ се като Зеления рицар, се осмелява да прекъсне новогодишния празник в двореца на крал Артур. Той носи със себе си ветрило и брадва, и предизвика най-силния от рицарите на кръглата маса. Той  ще позволи на всеки, който приеме предизвикателството, да го удари със собствената му брадва, при условието, че след една година и един ден, приелия пакта ще получи същия удар в замяна.

Зашеметен, Артур се колебае какво да отговори, но когато Зеленият рицар се подиграва с мълчанието му, кралят стъпва напред. В този момент Сър Гауейн моли той да поеме предизвикателството. Той хваща брадвата и нанася най-силния си и яростен удар, при който само с един замах отрязва главата на рицаря. Но за учудване на всички, Зеления рицар вдига отсечената си глава и отново повтаря условието на пакта, след една година и един ден, да го потърси на същото място. Докато компанията се връща обратно на фестивала, Гауейн е неспокоен.

Почти година по-късно, Гауейн си облича най-добрата броня, за да устои на удара. Но когато тръгва към замъка, той се натъква на същества като призраци, крадци, великани и по време на това пътуване, той опознава все повече себе си. Формирайки характера си, рицарят ще демонстрира своята доблест и смелост пред семейството си до последната битка.

С участието на

  • Alicia Vikander
    Alicia Vikander
    Алисия Викандер