Годзила срещу Конг
The Green Knight

Зеленият рицар (2021)

Актьори
Dev Patel, Joel Edgerton, Alicia Vikander
Режисьор
David Lowery
Сценарист
David Lowery
Жанр
Драма, Фантастика
Година
2021
Премиера
Държава
САЩ, Ирландия, Канада
Продължителност
2 ч 05 мин
Трейлър на Зеленият рицар (2021)
823
Абонирай се за YouTube канала ни
Това е популярната средновековна история, по-известна с името "Сър Гауейн и Зеленият рицар". Гауейн е внук на крал Артур, много смел, безразсъден и мързелив рицар, който за да се докаже, че е достоен, ще престъпи в поредица от изпитания от битки до любовни изкушения.

Един непознат войн, представящ се като Зеления рицар, се осмелява да прекъсне новогодишния празник в двореца на крал Артур. Той носи със себе си ветрило и брадва, и предизвика най-силния от рицарите на кръглата маса. Той  ще позволи на всеки, който приеме предизвикателството, да го удари със собствената му брадва, при условието, че след една година и един ден, приелия пакта ще получи същия удар в замяна.

Зашеметен, Артур се колебае какво да отговори, но когато Зеленият рицар се подиграва с мълчанието му, кралят стъпва напред. В този момент Сър Гауейн моли той да поеме предизвикателството. Той хваща брадвата и нанася най-силния си и яростен удар, при който само с един замах отрязва главата на рицаря. Но за учудване на всички, Зеления рицар вдига отсечената си глава и отново повтаря условието на пакта, след една година и един ден, да го потърси на същото място. Докато компанията се връща обратно на фестивала, Гауейн е неспокоен.

Почти година по-късно, Гауейн си облича най-добрата броня, за да устои на удара. Но когато тръгва към замъка, той се натъква на същества като призраци, крадци, великани и по време на това пътуване, той опознава все повече себе си. Формирайки характера си, рицарят ще демонстрира своята доблест и смелост пред семейството си до последната битка.

С участието на

  • Alicia Vikander
    Alicia Vikander
    Алисия Викандер
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички