Момичето в паяжината (2018)

6.136 310 votes
Актьори
Claire Foy, Sverrir Gudnason, Beau Gadsdon
Режисьор
Fede Alvarez
Сценарист
Stieg Larsson, David Lagercrantz
Снимки
Germany, Berlin
Жанр
Драма, Криминален, Трилъри
Година
2018
Премиера в България
Държава
Германия, Швеция, САЩ
Продължителност
1 ч 57 мин
Трейлър на Момичето в паяжината (2018)
2 308
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Момичето в паяжината (2018)
Журналиста и хакер ще обединят сили за да шпионират мрежа от правителствени шпиони и кибер престъпници, чиято цел е убийство.

The Girl in the Spider’s Web (2018)

Лисбет Саландър e прекъснала всички контакти с Микаел Блокквист, въпреки че хакерката има свои собствени методи да следи действията на журналиста. Тя понастоящем работи за американските служби и събира доказателства за конспирация в рамките на чуждестранната разузнавателна служба. Тук демонстрира таланта си в изследване и разбиването на най-добрите системи за сигурност в света.

Междувременно, Блокквист вече не се приема толкова сериозно за журналист, защото е загубил ентусиазма си. Но когато Франс Балдер, един от водещите световни експерти в изкуствения интелект, е убит, журналистическото му любопитство отново се пробужда. Малко преди това, самия Балдер се е свързал с журналиста с молба към него. Така той отново изгражда връзка с Лисбет. IT специалистката и Бломквист, един самотен вълк, решен да защити истината преди всичко, въпреки че това ще му рискува кариерата, двойката ще шпионира мрежата за киберпрестъпници и корумпирани държавни служители. Заедно трябва да защитят сина на Балдер, но имат опасен противник – сестрата на Либбет.

Зад кадъра и информация

Това е продължение на филма от 2011 Мъжете, които мразеха жените. Филма е адаптация на книгата със същото заглавие на Давид Лагеркранс, която е продължение на т.нар Милениум трилогия от Стиг Ларшон. През есента на 2017 Давид завърши втората си част, която се явява четвъртия том на Милениум. Шведският автор Стиг Ларшон, първоначално е искал да направи криминален роман от десет книги, но за голяма жалост през 2004 г. почива от сърдечен удар. Той не успял да остави повече ръкопис и кратки резюмета за материалите за четвъртата част.

От редактора на сайта: често повтарям, не знам колко хора четат тези описания, но за мен е важно да отбележа, че винаги съм се възхищавал на хора, които искат да оставят нещо от себе си на този свят, което да ги надживее, като техен духовен идеал, за следващото поколение. За това не се сдържах да оставя свой коментар, точно на това място: за хора, които непрекъснато работят, да оставят светла диря, животът е прекалено кратък, да завършат всичко, което искат.

 

С участието на

  • Claire Foy
    Claire Foy
    Клеър Фой