The French Dispatch (2020)

Актьори
Saoirse Ronan, Elisabeth Moss, Timothée Chalamet
Режисьор
Wes Anderson
Сценарист
Wes Anderson
Снимки
Angoulême, Charente, France
Жанр
Драма, Комедия
Година
2020
Премиера в България
Държава
Германия, САЩ
Продължителност
1 ч 43 мин
Трейлър на The French Dispatch (2020)
150
Абонирай се за YouTube канала ни
Журналист в списание, решава да създаде мемоарно издание, в което да се публикуват 3-те най-добри истории от последното десетилетие, които са свързани с художник осъден на доживотен затвор, студентски протести и отвличане, което е разрешено от готвач.

Артър е напуснал американската си родина. По време на почивката във Франция той най-накрая сбъдва мечата си, да създаде свое списание, наречено “Френската телеграма”, в което пише кратки пътеписи. Всяка седмица се публикуват теми свързани със световната политика и изкуството, като се отразява най-сензационните истории. Писателският му екип са журналисти, потънали в изгнание.

Сред най-ярките литературни изблици на списанието са следните три истории: търговецът на изкуства, който иска на купи произведение на заловен художник; манифест на младите хора, които протестират за свобода и случай на отвличане, който е решен от готвача на полицейската столова.

Филма е портрет на човек, който се бори за правото си да пише за това, което иска. Това не е филм за свободата на печата и когато става дума за репортер, се има предвид това, което се случва сега в реалността.

Седемкратно номинирания за Оскар и артистичен гений Уес Андерсън направи девет успешни филма в миналото, а това е неговия 10-ти (и надяваме се не последен) филм. Известен със зашеметяващи визуализации, сърцераздирателни музикални саундтраци и емблематични mis en scénes, вниманието на Андерсън към детайлите непременно ще му донесе успех. Андерсън се е влюбил в старите калдъръмени улици на центъра на френския град Angouleme и е искал да снима филм с всичките му неравности, стълби и цялата запазена архитектура на града.

Актьорски състав

 • Saoirse Ronan
  Saoirse Ronan
  Сърша Ронан
 • Benicio Del Toro
  Benicio Del Toro
  Бенисио дел Торо
 • Owen Wilson
  Owen Wilson
  Оуен Уилсън
 • Willem Dafoe
  Willem Dafoe
  Уилям Дефо