Смърт край Нил

The French Dispatch (2020)

Актьори
Anjelica Bette Fellini, Jeffrey Wright, Saoirse Ronan
Режисьор
Wes Anderson
Сценарист
Wes Anderson
Снимки
Angoulême, Charente, France
Жанр
Драма, Комедия
Година
2020
Премиера в България
2020
Държава
Германия, САЩ
Продължителност
1 ч 43 мин
Трейлър на The French Dispatch (2020)
175
Абонирай се за YouTube канала ни
Журналист в списание, решава да създаде мемоарно издание, в което да се публикуват 3-те най-добри истории от последното десетилетие, които са свързани с художник осъден на доживотен затвор, студентски протести и отвличане, което е разрешено от готвач.

Артър е напуснал американската си родина. По време на почивката във Франция той най-накрая сбъдва мечата си, да създаде свое списание, наречено “Френската телеграма”, в което пише кратки пътеписи. Всяка седмица се публикуват теми свързани със световната политика и изкуството, като се отразява най-сензационните истории. Писателският му екип са журналисти, потънали в изгнание.

Сред най-ярките литературни изблици на списанието са следните три истории: търговецът на изкуства, който иска на купи произведение на заловен художник; манифест на младите хора, които протестират за свобода и случай на отвличане, който е решен от готвача на полицейската столова.

Филма е портрет на човек, който се бори за правото си да пише за това, което иска. Това не е филм за свободата на печата и когато става дума за репортер, се има предвид това, което се случва сега в реалността.

Седемкратно номинирания за Оскар и артистичен гений Уес Андерсън направи девет успешни филма в миналото, а това е неговия 10-ти (и надяваме се не последен) филм. Известен със зашеметяващи визуализации, сърцераздирателни музикални саундтраци и емблематични mis en scénes, вниманието на Андерсън към детайлите непременно ще му донесе успех. Андерсън се е влюбил в старите калдъръмени улици на центъра на френския град Angouleme и е искал да снима филм с всичките му неравности, стълби и цялата запазена архитектура на града.

Актьорски състав

 • Saoirse Ronan
  Saoirse Ronan
  Сърша Ронан
 • Benicio Del Toro
  Benicio Del Toro
  Бенисио дел Торо
 • Owen Wilson
  Owen Wilson
  Оуен Уилсън
 • Willem Dafoe
  Willem Dafoe
  Уилям Дефо
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички