The French Dispatch (2020)

Актьори
Saoirse Ronan, Elisabeth Moss, Timothée Chalamet
Режисьор
Wes Anderson
Сценарист
Wes Anderson
Снимки
Angoulême, Charente, France
Жанр
Драма, Комедия
Година
2020
Премиера в България
Държава
Германия, САЩ
Трейлър на The French Dispatch (2020)
33
Абонирай се за YouTube канала ни
Журналист в списание, решава да създаде мемоарно издание, в което да се публикуват 3-те най-добри истории от последното десетилетие, които са свързани с художник осъден на доживотен затвор, студентски протести и отвличане, което е разрешено от готвач.

Разказва историята на американски журналист със седалище във Франция, който работи в списание и иска да създаде своя емисия, с най-завладяващите истории.  Филма е по-скоро портрет на този човек, който се бори за правото си да пише за това, което иска. Това не е филм за свободата на печата и когато става дума за репортер, се има предвид това, което се случва в реалността.

Седемкратно номинирания за Оскар и артистичен гений Уес Андерсън направи девет успешни филма в миналото, а това е неговия 10-ти (и надяваме се не последен) филм. Известен със зашеметяващи визуализации, сърцераздирателни музикални саундтраци и емблематични mis en scénes, вниманието на Андерсън към детайлите непременно ще му донесе успех. Андерсън се е влюбил в старите калдъръмени улици на центъра на френския град Angouleme и е искал да снима филм с всичките му неравности, стълби и цялата запазена архитектура на града.

Актьорски състав

 • Saoirse Ronan
  Saoirse Ronan
  Сърша Ронан
 • Benicio Del Toro
  Benicio Del Toro
  Бенисио дел Торо
 • Owen Wilson
  Owen Wilson
  Оуен Уилсън
 • Willem Dafoe
  Willem Dafoe
  Уилям Дефо