Проектът Флорида (2017)

7.678 980 votes
Актьори
Brooklynn Prince, Willem Dafoe, Bria Vinaite
Режисьор
Sean Baker
Сценарист
Chris Bergoch, Sean Baker
Снимки
Walt Disney World Resort, Florida, Orlando
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 51 мин
Бюджет
2,000,000
Трейлър на Проектът Флорида (2017)
186
Абонирай се за YouTube канала ни
Лятната ваканция за шестгодишно момиче и малките ѝ приятели, е безгрижно и щастливо прекарано време. Докато за възрастните около тях, ситуацията е коренно различна: те са принудени да се справят с трудностите на живота и времената.
Moonee е момиче на шест години, което мечтае да отиде в Disney World. Едно лято тя прекарва в хотел а Magic Castle Motel, който е най-близо до емблематичната страна на мечтите и то точно по време на строителството на Disney World и увеселителните паркове. Там живее със своята млада майка Халей, една жена, която се опитва да живее на прага на закона и с дружи жители, които живеят в хотела целогодишно. Търсейки приключение и искайки да направи много глупости, Moonee се скита с приятеля си Скоти и Джанси в сянката на растящия увеселителен парк, докато възрастните се борят със собствените си проблеми. Триото моли пари за лед, изключва захранването на цял блок и се изкачва в празните къщи. Тя прекарва деня си с в този сценарий, където алкохолът, наркотиците и проституцията са на фона. Най-близкото нещо, което Монъи има за свой баща, е Боби, управителят на мотела предпазлив и трудолюбив мъж, който е истински ангел-пазител. Без съмнение това обещава да бъде едно незабравимо лято за Moonee. Междувременно само на 22 години, нейната майка се мъчи да събере всекидневната заплата от 40$ и живее в съседство с други жители, които също не разполагат с достатъчно пари.

Зад кадъра и информация

Филма бе разработен от режисьор Шон Бейкър, който стреля след успеха на предишния си филм Tangerine (2015). Що се отнася до Tangerine, той използва неизвестни актьори, а в този проект също: за младата водеща актриса избра Бруклин Принс. Относно Bria Vinaite не е имал никакви предварително познания за нейното актьорството, открил я в социални медийни канали. Шон Бейкър обаче призна, че е заснел последната сцена на Disney World Magic Kingdom на iPhone без разрешението. Филмът отпразнува своята световна премиера през май 2017 г. в секцията от 24 режисьори на филмовия фестивал в Кан. Филмовото заглавие “Флорида” се отнася до началото на проекта на Disney World Resort и езерото Buena Vista. Тематичният парк, известен още като Disney World за първи път отваря врати за посетители на 1 октомври 1971 г. Разработена е през 60-те години, за да допълни калифорнийския Дисниленд 1955 г. в Анахайм, Лос Анджелис

С участието на

  • Willem Dafoe
    Willem Dafoe
    Уилям Дефо