Дедпул и Върколака

Закрилникът 3: Последна част (2023)

The Equalizer 3
6.8124 хил. гласа
Актьори
Denzel Washington, Eugenio Mastrandrea, Dakota Fanning
Режисьор
Antoine Fuqua
Сценарист
Richard Wenk
Снимки
Ravello, Amalfi Coast, Italy
Жанр
Екшън, Криминален, Трилър
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Италия
Продължителност
1 ч 49 мин
Трейлър на Закрилникът 3: Последна част (2023)
17 189
Абонирай се за YouTube канала ни
В Закрилникът 3 бившия морски пехотинец продължава да не намира покой, а иска да защитава слабите, отмъщавайки за несправедливостта.

Безмилостният Робърт Маккол (Дензъл Уошингтън) е измъчван от собствената си съвест. Като наемен убиец за правителство в миналото му се е налагало да прави много неща, които вече са противни на волята и ценностите му. След като е обърнал гръб на живота си като смъртоносната ръка на правителството, иска по някакъв начин да компенсира грешките си и това може да стане единствено като защитава слабите и използваните. Но дори и това е оставил на заден план, започвайки нов живот в живописната Южна Италия, където се наслаждава на спокоен живот. Той е решил да остави настрани рисковата си работа, създавайки нови връзки с хората около себе си.

Оказва се, че и там властва тъмна сила, която дърпат конците на града. Всичко се променя, когато разбира, че именно новите му приятели са под контрола на сицилианската мафия. След като няколко души са убити, търпението му се изчерпва. За да спаси приятелите си от същата съдба има трябва да се снабди с подходящи въоръжение, с което бързо ще си припомни старите времена и ще им покаже, че са се захванали с погрешния човек. Отново е подтикнат да се превърне в закрилник, изправяйки се пред цялата мафия.

Третата част от екшън поредицата, която проследява действията около Робърт (Дензъл Уошингтън) – мъж с мистериозно минало, който някога е бил морски пехотинец, но е инсценирал смъртта си, за да започне отначало. В крайна сметка това отначало не е много по-различно, защото се оказва, че във воденето на  обикновен живот не намира покой, а иска да помага на хората. Когато научава, че някой е използван или ощетен, той използва уменията от бруталното си минало и тръгва като армия от един човек, за да упражни своето отмъстително правосъдие. За последната си мисия той напуска САЩ и се отправя към Европа.

Това е петата съвместна работа на Уошингтън и режисьора Антоан Фукуа след Тренировъчен ден (2001), Великолепната седморка (2016) и двете части на Закрилникът. Уошингтън и Дакота Фанинг са за втори път пред камерата след Мъж под прицел (2004).

С участието на

 • Denzel Washington
  Denzel Washington
  Дензъл Уошингтън
 • Dakota Fanning
  Dakota Fanning
  Дакота Фанинг

Всички части

 1. Закрилникът (2014)
  Закрилникът (2014)
 2. Закрилникът 2 (2018)
  Закрилникът 2 (2018)
 3. Закрилникът 3: Последна част (2023)
  Закрилникът 3: Последна част (2023)