Енгри бърдс Филмът 2 (2019)

Актьори
Peter Dinklage, Awkwafina, Tiffany Haddish
Режисьор
Thurop Van Orman
Сценарист
Eyal Podell, Peter Ackerman
Жанр
Анимация, Екшън, Приключенски
Година
2019
Премиера в България
Държава
Финландия, САЩ
Продължителност
96 мин.
Трейлър на Енгри бърдс Филмът 2 (2019)
5 / 5 - 2 vot
1 396
Трейлър на Енгри бърдс Филмът 2 (2019)
Трейлър на Енгри бърдс Филмът 2 (2019)
В продължението на анимационния филм Енгри бърдс, мира на острова ще бъде нарушен от нов леден противник, който иска да превземе родината на "разгневените птици".

Втората част на приключенията на най-гневните птици на планетата. В тази част, продължава историята на чревната птица с лоши проблеми на темпераментност Ред, която не е особено дружелюбна, заедно с двамата си приятелите – хиперактивната жълта птица Чък  и заоблената черната птица Бомбата. Те са намерили мир с прасетата от последното им приключение. Въпреки това, крадецът на яйцата и самия крал на прасетата Ленър, все още мисли за отмъщение, заради опустошения му остров.

Прекрасния остров на птиците, който се къпи едновременно от вода и слънчеви лъчи, винаги е бил апетитно желание за всички, които не живея там. Ето защо без никой да подозира, в далечния хоризонта се крие много различна заплаха: загадъчна лилава птица на име Зета, която е изтощена от хладната си родина в ледените полярни райони и за това таи надежди за слънчевия остров на Енгри бърдс. Ясно е, че срещу плановете ѝ за завладяване ще се обединят птици и прасета и ще вдигнат тежките катапулти, за да не ѝ оставят острова без борба.

Това е продължение на анимацията Енгри бърдс, която се основава на играта Ядосани птици.  Първата част удари през кината 2016 г. с голям успех.

С участието на

 • Bill Hader
  Bill Hader
  Бил Хейдър

Всички части

 1. The Angry Birds Филмът (2016)
  The Angry Birds Филмът (2016)
 2. Енгри бърдс Филмът 2 (2019)
  Енгри бърдс Филмът 2 (2019)