Тенет (2020)

Актьори
Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Robert Pattinson
Режисьор
Christopher Nolan
Сценарист
Christopher Nolan
Снимки
Tallinn, Estonia
Жанр
Драма, Екшън, Трилъри
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ, Англия
Продължителност
2 ч 30 мин
Трейлър на Тенет (2020)
1 292
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Тенет (2020)
Филма е описа като екшън приключение, поставено в света на шпионажа. Сюжетът на филма се пази строго поверително.
Тенет е 11-ият игрален филм на режисьора Кристофър Нолан (трилогия “Черният рицар”) и е описан като епично екшън приключение в света на шпионажа. Дори и след пускането на първия трейлър, точния сюжет на филма се пази в тайна. До момента това, което се знае, е че мъж е назначен  за изпълнение на специална задача в екип. За да докаже, че е подходящ, е трябвало дори да умре. Целта на мисията е по-лоша от Третата световна война, дори и от ядрена катастрофа. Важна роля играе пътуването във времето или поне способността му да се движи напред и назад.

Тайната около филма беше огромна преди първия трейлър. Например Робърт Патинсън каза, че му е разрешено да чете сценария само докато е затворен сам в една стая.

Заснемането се състоя през 2019 г., за което продукцията пътува до седем държави:  Индия, Естония, Дания, Великобритания, Италия, Норвегия и САЩ. В Естония кметът на Талин изрази опасения относно затварянето на главната магистрала за 1 месец, поради което беше постигнато споразумение за временно затваряне и отклоняване на движението.

Очакванията за новата творба на Кристофър Нолан бяха огромни, тъй като той изгради добра репутация с предишните си филми, от които се очакваше играта за ума, сюжетни обрати и изключителна продукция.

С участието на

  • Elizabeth Debicki
    Elizabeth Debicki
    Елизабет Дебики