Такси 5 (2018)

4.77 480 votes
Актьори
Franck Gastambide, Bernard Farcy, Malik Bentalha
Режисьор
Franck Gastambide
Сценарист
Stéphane Kazandjian, Franck Gastambide
Снимки
France, Paris
Жанр
Екшън, Комедия, Приключенски
Година
2018
Премиера в България
Държава
Франция
Продължителност
1 ч 42 мин
Трейлър на Такси 5 (2018)
26 798
Абонирай се за YouTube канала ни
Полицейски служител в Марсилия ще се обедини с опасен шофьор на митичното бяло такси, за да спрат италианския разбойници, които извършват бързи грабежи с мощно Ферали.
Силвайн Маро супер ченге от Париж и изключителен шофьор. Против волята си, то се премества в общинската полиция в Марсилия. Бившият комисар Гибер, е станал кмет на града и най-нисък в избирателните секции, ще му повери важна мисия – трябва да спре италианска банда, която е специализирана в крадене на бижута с помощта на мощно Ферари. Но за да постигне това, той няма друг избор освен да си сътрудничи с с великия племенник на прочутия Даниел, Еди Макуф – най-лошия шофьор в Марсилия, но единствения, който разполага с легендарното бяло такси.
След 20 години от първия филма, който бе издаден през април 1998 г., сега се появява отново за да запали 20 свещи и да даде живот на култова сага на френското кино. Тогава компанията на Люк Бесон, EuropaCorp, че филма ще придобие такъв успех. Десет години след четвъртата част, франчайзът се връща на екрана.