Суспирия (2018)

6.853 540 votes
Актьори
Chloë Grace Moretz, Doris Hick, Tilda Swinton
Режисьор
Luca Guadagnino
Сценарист
Daria Nicolodi, Dario Argento
Снимки
Grand Hotel Campo dei Fiori, Lombardia, Varese
Жанр
Ужаси, Фантастика
Година
2018
Премиера
Държава
САЩ, Италия
Продължителност
2 ч 32 мин
1 251
Сузи е американски студентка, която се премества в Европа за да изучава танци в по-добър университет. Там учениците стават обект на ужасяващи убийства, а тя започва да осъзнава, че зад фасада на сградата се крие една тъмна тайна.

Suspiria (2018)

Сузи, е млада и амбициозна американска танцьорка, която пътува от Америка до Фрайбург, за да изучава художественото си изкуство в Tanz, един от най-престижните университети в света. В същия ден влиза в училище, един от наскоро изгонените студенти, Пат Хинле и е убит. Това не е единствения случай, продължават ужасните престъпления, поради което блестящата студентка започва да подозира управлението на училището в участие в убийствата. Недоверието ѝ се увеличава, когато нейната приятелка Сара разказва, че преди смъртта си, Пат признал, че една ужасната тайна на академията умира заедно с него, защото тя никога не може да бъде разкрита. Дали в училището се помещава само талант на художествени танци или и кариера на серийни убийци?

Римейк на едноименния италиански филм на ужасите от Дарио Аргенто от 1977. С изразителния си декор, ярките цветове и сюрреалистичния дизайн на звука,този модел се смята за отличен пример за италианския Giallo, специален жанр в италианските трилъри.

Актьорски състав

  • Dakota Johnson
    Dakota Johnson
    Дакота Джонсън
  • Chloë Grace Moretz
    Chloë Grace Moretz
    Клоуи Грейс Морец