Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)

6.6342 850 votes
Актьори
Carrie Fisher, Adam Driver, Mark Hamill
Режисьор
J.J. Abrams
Сценарист
Chris Terrio, J.J. Abrams
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 22 мин
Трейлър на Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)
23 427
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)
Трейлър на Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)
Най-известната междугалактическа сага в историята на киното се завръща с деветата част. Това е третата част на новата трилогия, която започна през 2015 г. Рей, По и Фин ще трябва да се изправят пред едно последно предизвикателство, в което ще видим великия край на сагата.

Действието се развива една година след събитията на предишната част. Сагата приключва с епично и невероятно пътешествие далече, далече в галактика. Люк Скайуокър е мъртъв! Но жертвата му отново запали искрата, необходима на съпротивата в последната битка. Съпротивата е изправена пред най-голямата си заплаха до момента. Тя е под минимума, но в своята война, в която няма почивка, се обединява със съюзници от цялата галактика за да създаде мрежа, достатъчно мощна за да унищожи Първия ред. Тя трябва да нанесе окончателен удар над враговете, а Рей все още търси истината около своята самоличност.

Смели бунтовници водени от генерал Лея, създават план за засада, тъй като те са твърде малко за да спечелят в открита война срещу войските на Рен. Последните надежди на съпротивата сега са върху Рей – последния джедай. Въпреки че все още не е завършила обучението си, тя трябва да продължи мисия. Със своите приятели Фин, По и Чубака, тя се впуска в мисия, която най-накрая може да реши битката между Джедаите и Ситите. Но този двубой е твърде голям, за да бъде спечелен от една малка войска. Тази последна конфронтация между доброто и злото ще изисква помощта на много необичайни съюзници. Ще се родят нови легенди и предстои окончателната битка за свобода.

Но добре известният кукловод излиза от сенките. Дълги години се опитва да намери идеалния ученик за тъмната страна. Сега пред Рей възниква нова опасност, защото трябва да се изправи пред своя “мъртъв” враг.

Зад кадъра и информация

След като компанията Уолт Дисни купи филмовата продуцентска компания “Лукас филм” за красивата сума от четири милиарда долара, за продълженията на Star Wars се вдъхна нова надежда. След оригиналната трилогия, първата част от новите епизоди бе 7-ма  част “Силата се пробужда”. В тази 9-та поредица ще видим великия финал. Сред основният актьорски състав се очакват да бъдат Оскар Айзък, Джон Бойега  и Дейзи Ридли. Тъй като филма все още е в много ранен стадий на предпроизводството, предстои потвърждението на вече познатите лица. Режисьорът J.J. Abrams, който вече е участвал във филми като “Мисия невъзможна 3″ и Стар Трек” изрази интерес да се заеме още веднъж със Star Wars.

На D23Expo Колин Тревъроу, който дебютира с Джурасик свят, беше потвърден като режисьор през август 2015 г. Две години по-късно беше съобщено, че Lucasfilm и Колин Тревъроу се разделят и J.J. Abrams ще завърши трилогията на продължението. Заснемането на Star Wars 9 ще се бъде в Pinewood Studios в Лондон, както всички предишни филми за франчайза.

 

Всички части

 1. Междузвездни войни 7: Силата се пробужда (2015)
  Междузвездни войни 7: Силата се пробужда (2015)
 2. Rogue One: История от Междузвездни войни (2016)
  Rogue One: История от Междузвездни войни (2016)
 3. Междузвездни войни 8: Последните джедаи (2017)
  Междузвездни войни 8: Последните джедаи (2017)
 4. Соло: История от Междузвездни войни (2018)
  Соло: История от Междузвездни войни (2018)
 5. Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)
  Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)