Ерата на първите (2017)

7.35 590 votes
Актьори
Evgeniy Mironov, Vladimir Ilin, Konstantin Khabenskiy
Режисьор
Dmitriy Kiselev
Сценарист
Yuriy Korotkov, Sergey Kaluzhanov
Жанр
Приключенски
Година
2017
Премиера в България
Държава
Русия
Продължителност
2 ч 20 мин
Трейлър на Ерата на първите (2017)
1 271
Абонирай се за YouTube канала ни
През 1965 г., когато Съединените щати и СССР мълчаливо се състезават за много неща, включително и достигане до космоса, двама руски астронавти Павел Беляев и Алексей Леонов се подготвят да бъдат първите мъже, които ще "стъпят" в открития космос. Те ще платят каквато и да е цена, за да постигнат целта си и ще се изправят пред всички страхове и опасности.

Spacewalk (2017)

През 60-те години в Студената война, двете суперсили Съветския съюз и Съединените щати се борят за надмощие в космическата надпревара. За СССР предстои излизането на човека в открито пространство.

Един опитен военен пилот Павел Беляев и неговия партньор Алексей Леонов, имат горещи мечти за героизъм – двама души, които са готови да се оттегли в неизвестното. Не може да се отлага всичко, което може да се случи по време на мисията. В тази мисия всичко, което е възможно, се обърка…
Алексей Леонов – първият човек, който отиде в космоса. Според докладите, той е бил в открития космос за няколко минути и се е завърнал благополучно, но още първите минути на този човек са се отразили тежко. Неговия скафандъра започва да се деформира, той трудно си движи ръцете, наистина има малък шанс да оцелее. С големи усилия стига до вратата на космическия апарат, но там се сблъсква с друг проблем: с деформирания и уголемен костюм не може да се качи на мине през вратата. Тогава този герой направи това, което е строго забранено от инструкциите, той издуха въздуха, но дори и след това не беше сигурен, че е в безопасност. Ако не беше помощта на Павел Беляев, никой не знае как щеше да завърши приключението на този смел човек.