Смартфонът беглец (2017)

Актьори
Симеон Филипов, Василена Стоянова, Матей Генчев
Режисьор
Максим Генчев
Сценарист
Златина Филипова
Снимки
Bulgaria, Sofia
Жанр
Екшън, Приключенски
Година
2017
Премиера в България
08 Февруари 2019
Държава
Bulgaria
Продължителност
90 мин.
Трейлър на Смартфонът беглец (2017)
771
1
1
Група приятели искат да съберат пари за дете, което има нужда от спешно лечение. С помощта на специален смартфон, те се връщат в 18-ти век, където трябва да откраднат злато от хайдути.
Трима тийнейджъри – Марко, Ангелина и Филип искат да събера пари за барат на Ангелина, който се нуждае от лечение. За жалост всичко, което са успели да съберат е пропиляно от бащата да децата, който съчетава качествата едновременно на пияница и комарджия. Те нямат много време и за това трябва от някъде да съберат всички пари на веднъж. Това ги тласка към мисълта да намерят хайдушкото съкровището на Вълчан войвода. За тази цел те ползват смартфон, който има специална функция, с която може да се пътува във времето.

Те случайно се пренасят в миналото, където трябва да вземат хайдушко злато и да го пренесат в наше време. Попадайки в 18-ти век, в средата на кръстосан огън от куршуми и стрели, оцеляването не е никак лесно. Преминавайки през безброй опасности, се завръщат в нашия свят, но случайно принасят със себе си двама хайдути. В този непознат свят, който не се нуждае токова от някогашните хайдути, колкото от техния кураж и морал, те решават да помогнат на децата. В търсене на съкровището, те дават ценен урок за справедливостта.