Робин Худ: Началото (2018)

5.358 620 votes
Актьори
Taron Egerton, Ben Mendelsohn, Jamie Foxx
Режисьор
Otto Bathurst
Сценарист
David James Kelly, Ben Chandler
Снимки
Croatia, Dubrovnik
Жанр
Приключенски
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 56 мин
Трейлър на Робин Худ: Началото (2018)
16 135
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Робин Худ: Началото (2018)
Остър и съвременен тон на класическата история на Робин Худ: крадецът, който краде от богатите, за да даде на бедните.

Робин Худ се завръща като войник от кръстоносните походи и намира корупция в родината си. Англия се е превърна в общество, характеризиращо се с корупция и интрига, богатите се отдават на лукс, а бедните едва оцеляват. Независимо от това, той поема ролята на благородник за да върне справедливостта. Робин решава, че всичко това е стигнело твърде далеч и в този момент той взема решение да създаде банда, която да поеме отговорност и да върне справедливостта в Шеруудската гора. Въоръжен с маска, лък и стрели, поема борбата срещу несправедливостта в страната и тираничната горна класа. Той намира съюзници с Джон и с бандата си, се противопоставя на беззаконието и несправедливостта, като взема от богатите и дава на бедните. По този начин среща с една красивата жена със силна воля – Мариан.

Но управляващата класа не може да приеме нападенията на Робин и борбата му за справедливост и да постави срещу него безмилостния шериф на Нотингам.

За ролята на главния герой се явиха Джак Хюстън,  Дилън О’Брайън, Джак Рейнър и Никълъс Холт. Ролята отиде при Тарон Егъртън (Kingsman). Режисьора бе убеден, че той е правилният човек. Главната женска роля Ева Хюсън, надделя над Луси Фрай.

Първоначално сценаристът трябваше да бъде Joby Harold, тъй като е написал сценария на Крал Артур (2017). По-късно той бе заменен от Дейвид Джеймс Кели и Бен Чандлър.

Последното пресъздаване на легендата на Робин Худ, бе през 2010 от Ридли Скот. До момента героя се е появявал 4 пъти, като първата поява е през 1938.

 

С участието на

  • Taron Egerton
    Taron Egerton
    Тарън Еджъртън