Richard Jewell

Случаят Ричард Джуъл (2019)

7.560 750 votes
Актьори
Paul Walter Hauser, Brandon Stanley, Sam Rockwell
Режисьор
Clint Eastwood
Сценарист
Billy Ray, Marie Brenner
Снимки
Atlanta, Georgia, USA
Жанр
Драма
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 11 мин
Трейлър на Случаят Ричард Джуъл (2019)
1 176
Абонирай се за YouTube канала ни
Филмът разказва събитията, случили се на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г., където взривно устройство можеше да причини голяма трагедия. Този, който попречи на това да се случи, беше охранителят Ричард Джуъл. Няколко дена по-късно е заподозрян от ФБР и обвинен в тероризъм от медиите.

Америка е известна с това, че създава герои, защото американският свят има нужда от герои. Но понякога медиите не се колебаят да премахнат новородения герой от пиедестала му и да го въвлекат в обществен протест. Ричард Джуъл може да потвърди това от първо лице, защото е един от тези герои.

Ричард е полицай, който е нает от  Piedmont колеж, да работи като охранител по време на Олимпиадата в Атланта. На 27.07.1996 г. прави знаменито откриване или предотвратява трагично събитие: докато минава през олимпийския парк, той открива подозрителна раница, която съдържа няколко тръбни бомби, след което помага на минувачите и на зрителите да напуснат възможно най-бързо. Благодарение единствено на неговите предпазливи действия, паркът е евакуира навреме и той спасява живота на много хора. Първоначално е приветстван като герой, но скоро вятъра повяван от медиите се обръща.

Само три дни по-късно ФБР подозира Ричард, че е знаел за бомбата, защото сам я е поставил. За ФБР самотникът с наднормено тегло, който би искал да бъде истинско ченге, пасва идеално на профила на бомбаджията. Медиите бързо се убеждава в това или по-скоро им харесва сензацията. Започва публично изнудване на Ричард, тъй като вестникът The Journal of-Atlanta разкрива отчетите на ФБР. NBC News и New York Post се хващат за една и съща улика и без да проучват подробно фактите, започва да обвинява Ричард в тероризъм. Журналисти като Кати Скръгс, скоро заформят образа на Ричард пред обществеността, който е четен за терорист . Всеки аспект от живота му, започва да бъде маркиран като терорист.

Но той не се отказва и отвръща на удара с помощта на своя адвокат Уотсън. Той се опитва да изчисти името на Ричард, но това е сложна задача, тъй като има много други, които искат да унищожат живота му. Започва поредица от изпитания, като целта е да се възстанови честта на Ричард Джуъл. Отдаденият адвокат Уотсън Брайънт, в опитите да докаже неговата невинност е изложен в борба с  “вятърните мелници”.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички