Гробище за домашни любимци (2019)

5.774 750 votes
Актьори
Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow
Режисьор
Dennis Widmyer, Kevin Kölsch
Сценарист
Matt Greenberg, Stephen King
Жанр
Ужаси
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 41 мин
Трейлър на Гробище за домашни любимци (2019)
15 009
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Гробище за домашни любимци (2019)
Семейството на Крийд използва зловещата сила на едно гробище, за да върне живота на детето си.

Докторът Луис Крейд се премества със съпругата си Рейчъл и двете си деца Гейдж и Ели в провинцията в малкия град Лъдлоу. Семейството бързо се сприятелява с мистериозният си съсед  Джуд , който знае много за новия им роден град.

Един ден, когато котка на семейство Крийд умира, Джуд им разкрива една тайна: в близост до тяхната къща има старо гробище за домашни любимци, което също така се нарича гробище на пухкавите животни. В близост до него има индийско гробищеза което се говори че има специални сили. Той им предлага да погребат там котката си, защото според легендата, всяко погребано на това място се връща обратно в света на живите.

И така, двамата мъже тръгнаха през нощта, за да погребат животното и наистина на следващия ден се случва чудо: тяхната котка отново се появява пред вратата им, въпреки че изглежда малко по-различно от обичайното. 

Години по-късно се случва същото с едно от децата им: при инцидент то е убито. Неговия баща възнамерява отново да полза силата на гробището, въпреки всички предупреждения. Но това, което се оказва е, че създателите на гробището са знаели, че смъртта не е края за тези, които са погребани в него.

Основава се на едноименния роман на ужасите на Стивън Кинг, публикуван от американския автор през 1983 г. Първия филм е заснет през 1989 г. След успеха на Мери Ламбърт, тя прави продължение през 1992 г.