За тялото и душата (2017)

7.621 940 votes
Актьори
Géza Morcsányi, Zoltán Schneider, Alexandra Borbély
Режисьор
Ildikó Enyedi
Сценарист
Ildikó Enyedi
Снимки
Hungary
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
Държава
Унгария
Продължителност
1 ч 56 мин
Трейлър на За тялото и душата (2017)
479
Абонирай се за YouTube канала ни
Мария е ръководител на контрола на качеството, а Ендре финансов директор на същата компания. Когато двамата разбират, че имат един и същ сън всяка вечер, в който се срещат в заснежен гора сред елени, те решават да разгърнат своята несподелена любов.
Мария започва нова работа във ферма в Будапеща: тя е нова и като служител за контрол качеството не получава добра заплата, още повече с нейния аутистки характер, тя се придържа единствено към изискванията на нейното ръководство. Почти всички колеги я избягват, но поне във финансовия директор Ендре, който има парализиран, тя вижда себе си. Двамата изграждат приятни отношения помежду си, което на пръв поглед изглежда нещо необикновено. След като бе откраднат препарат, предназначен за увеличаване на либидото на животните, на всички служители се извършва психологически тест. Резултатът от разследването поакзва специалната връзка между Мария и Ендре: изглежда, че и двамата имат една и съща мечта – да се срещнат в приказна снежна гора, сред елени. Въпреки, че двамата никога не са се срещали, в сънищата си те се срещат редовно: откриват, че са изправени един срещу друг в един общ сън.
Но какво ще направят, когато вече знаят това? Дали е хубаво да споделяме мечтите си на човека, за който постоянно си мислим? Филмът се върти около този въпрос. Във фестивала на Берлин филма е отличен със Златната мечка