Смъртта може да почака
Nomadland

Земя на номади (2020)

7.4125 990 votes
Актьори
Frances McDormand, Linda May, David Strathairn
Режисьор
Chloé Zhao
Сценарист
Chloé Zhao, Jessica Bruder
Снимки
Arizona, USA
Жанр
Драма
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ, Германия
Продължителност
1 ч 47 мин
Трейлър на Земя на номади (2020)
491
Абонирай се за YouTube канала ни
Фърн загубва работата и дома си, при което е принудена да води номадски живот, предвижвайки се с микробуса си, като сменя най-различни работи, за да се задържи на повърхността.

След като американската гипсова компания в Невада трябваше да затвори вследствие на икономическата криза през 2011 г., Фърн която наскоро стана вдовица, загубва работата и дома си. Отсега нататък всичко, което тя има, се побира в нейния микробус, а той се превръща в новия ѝ дом. Без конкретна цел тя започна да води номадски живот на 60-годишна възраст, което според по-голямата част от обществото е извън границите на нормалното.

Тя пътува по западната част на щатите, където се заема с различни задачи – понякога подготвя пратките на Амазон или чистачка в обществен заведения.

Тя бързо изоставя роднините и приятелите си, но среща нови хора, които като нея живеят в мобилните си домове и се събират веднъж годишно на голямо къмпинг събитие в средата на нищото.

Филмът Nomadland, който често е описван като нео уестърн, е базиран на книгата Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century от Jessica Bruder. Книгата засяга световната рецесия и как работодателите се възползват от облагите с работна ръка на напреднала възраст и принуждават много хора да работят сезонно, като пътуват из щатите.

След The ​​Rider (2017), режисьорът Chloé Zhao отново комбинира фантастика и реални събития за филмовата си адаптация. Музиката е написана специално за филма от Лудовико Ейнауди, който е композирал албума Seven Days Walking през 2019 г.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички