Моторът (2018)

5.910 votes
Актьори
Alexandra Rasicheva, Rudy Evtimov, Dimitar Angelov
Режисьор
Valentin Goshev
Сценарист
Valentin Goshev
Жанр
Драма
Година
2018
Премиера
Държава
България
Продължителност
1 ч 23 мин
Трейлър на Моторът (2018)
530
Абонирай се за YouTube канала ни
Валентин Гошев създава този българки филм, в който се разказва за трима добри приятели, които са решили да останат приятели за винаги и да победят несправедливостите по време на Втората световна война.
Мотоциклетът е филм за силното приятелството, което може да издържи в продължение на години, независимо от възхода и паденията на историческите събития. Славчо, Евелина и Вили (немско момче на тяхната възраст) са приятели, които учат в село Бараково по време на Втората световна война. Тук е мястото, където те за първи път срещат любовта и омразата.
Когато настъпва войната, те са принудително разделени: в селото остава единствено Славчо, Вили е присъединен към немските войски, а Евелина е изпратена в София. По-късно нейния дом попада в списъка на всички, които са разрушени от бомбите на съюзниците.
Според думите на Валентин Гошев, село Бараково се е оказало доста интересно място, в миналото, от където е дошла и идеята за филма. По време на събиране на материали за документален филм за Балабанови, той научил за немец на име Вили, който е работил във фабрика на Балабанови. Навсякъде се предвиждал с един мотор, а когато настъпило момента да напусне страната, подарил мотора на свой приятел Славчо.
С използване на биографията на Веселин Бранев, Валентин Гошев създава този филм.