Моторът (2018)

5.910 votes
Актьори
Alexandra Rasicheva, Rudy Evtimov, Dimitar Angelov
Режисьор
Valentin Goshev
Сценарист
Valentin Goshev
Жанр
Драма
Година
2018
Премиера
Държава
България
Продължителност
83 мин.
Трейлър на Моторът (2018)
378
Валентин Гошев създава този българки филм, в който се разказва за трима добри приятели, които са решили да останат приятели за винаги и да победят несправедливостите по време на Втората световна война.
Мотоциклетът е филм за силното приятелството, което може да издържи в продължение на години, независимо от възхода и паденията на историческите събития. Славчо, Евелина и Вили (немско момче на тяхната възраст) са приятели, които учат в село Бараково по време на Втората световна война. Тук е мястото, където те за първи път срещат любовта и омразата.
Когато настъпва войната, те са принудително разделени: в селото остава единствено Славчо, Вили е присъединен към немските войски, а Евелина е изпратена в София. По-късно нейния дом попада в списъка на всички, които са разрушени от бомбите на съюзниците.
Според думите на Валентин Гошев, село Бараково се е оказало доста интересно място, в миналото, от където е дошла и идеята за филма. По време на събиране на материали за документален филм за Балабанови, той научил за немец на име Вили, който е работил във фабрика на Балабанови. Навсякъде се предвиждал с един мотор, а когато настъпило момента да напусне страната, подарил мотора на свой приятел Славчо.
С използване на биографията на Веселин Бранев, Валентин Гошев създава този филм.