Тъмната страна на Бруклин (2019)

6.831 570 votes
Актьори
Edward Norton, Alec Baldwin, Gugu Mbatha-Raw
Режисьор
Edward Norton
Сценарист
Edward Norton, Jonathan Lethem
Снимки
Manhattan, New York, USA
Жанр
Драма, Криминален
Година
2019
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 24 мин
Трейлър на Тъмната страна на Бруклин (2019)
856
Абонирай се за YouTube канала ни
След като единствения доверен човек и шеф е убит, детектива Лионел се потапя в гангстерска мрежа, рискувайки живота си, за да намери убиеца. Той прави всичко това, само за да почете приятеля си и да спаси една жената, която след време, може да донесе и неговото спасение.

Ню Йорк, 1954: за детектива Лионел Есрог градът се променя, когато неговият наставник и единственият приятел Франк Мина (Брус Уилис) е убит. Самотният детектив, който не винаги работеше по правилата на шефа си, се опитва да разследва случая.

Той страда от синдрома на Турет и следователно има множество тикова, които винаги са усложнявали неговата работа, но не му преча на острия ум. Лионел привлича все повече тайни, които ще имат сериозни последствия. Чрез джаз клубовете в Харлем и бедняшките квартали в Бруклин, поема разследване, което му носи силни врагове в гангстерската среда.

Изправяйки се срещу главорези, корупция и най-опасния мъж в града, той е по следите на една млада жена, която води протести срещу акула на недвижими имоти Рандолф. Рандолф прави градските райони в бедняшки квартали, за да ги разруши и да построи на тяхно място магистрала. В същото време, унижава собствения си брат, Paul, който по-късно преминава на страната на Лионел.

Филмът е адаптация на романа на Джонатан Летем. Въпреки че книгата е съвременна от 1999 г., действията във филма се развиват през 50-те години. Дълго преди да се появи адаптацията, продукцията беше сърцето и душата на актьора Едуард Нортън. Но преди да бъде изпълнен, трябваше да се извърви дълъг път, през който проектът отново и отново се възобновяваше и се връщаше в етапа на планиране.

Изминаха почти 20 години за да може трилъра най-накрая да намери окончателни инвеститори, за което самия Едуард Нортън написа сценария и зае място на режисьорския стол и пое ролята на главния герой.

След “Изкушението (2000)” това е втората режисура на Едуард Нортън. Това е и първият филм, в който се появява като официален сценарист, въпреки че преди това е участвал в други такива, но без кредитиране.

Актьорски състав

  • Bruce Willis
    Bruce Willis
    Брус Уилис
  • Willem Dafoe
    Willem Dafoe
    Уилям Дефо