Тъмната страна на Бруклин (2019)

Актьори
Bruce Willis, Edward Norton, Michael Kenneth Williams
Режисьор
Edward Norton
Сценарист
Edward Norton, Jonathan Lethem
Снимки
Manhattan, New York, USA
Жанр
Драма, Криминален
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 24 мин
Трейлър на Тъмната страна на Бруклин (2019)
170
След като единствения доверен човек и шеф е убит, детектива Лионел се потапя в гангстерска мрежа, рискувайки живота си, за да намери убиеца. Той прави всичко това, само за да почете приятеля си и да спаси една жената, която след време, може да донесе и неговото спасение.

Ню Йорк, 1954: за детектива Лионел Есрог градът се променя, когато неговият наставник и единственият приятел Франк Мина (Брус Уилис) е убит. Самотният детектив, който не винаги работеше по правилата на шефа си, се опитва да разследва случая.

Той страда от синдрома на Турет и следователно има множество тикова, които винаги са усложнявали неговата работа, но не му преча на острия ум. Лионел привлича все повече тайни, които ще имат сериозни последствия. Чрез джаз клубовете в Харлем и бедняшките квартали в Бруклин, поема разследване, което му носи силни врагове в гангстерската среда. Той е по следите на една млада жена, която води протести срещу акула на недвижими имоти Рандолф. Рандолф прави градските райони в бедняшки квартали, за да ги разруши и да построи на тяхно място магистрала. В същото време, унижава собствения си брат, Paul, който по-късно преминава на страната на Лионел.

Филмът е адаптация на романа на Джонатан Летем. Въпреки че книгата е съвременна от 1999 г., действията във филма се развиват през 50-те години. Дълго преди да се появи адаптацията, продукцията беше сърцето и душата на актьора Едуард Нортън. Но преди да бъде изпълнен, трябваше да се извърви дълъг път, през който проектът отново и отново се възобновяваше и се връщаше в етапа на планиране.

Изминаха почти 20 години за да може трилъра най-накрая да намери окончателни инвеститори, за което самия Едуард Нортън написа сценария и зае място на режисьорския стол и пое ролята на главния герой.

След “Изкушението (2000)” това е втората режисура на Едуард Нортън. Това е и първият филм, в който се появява като официален сценарист, въпреки че преди това е участвал в други такива, но без кредитиране.

Актьорски състав

  • Bruce Willis
    Bruce Willis
    Брус Уилис
  • Willem Dafoe
    Willem Dafoe
    Уилям Дефо