Morbius (2020)

Актьори
Jared Harris, Adria Arjona, Jared Leto
Режисьор
Daniel Espinosa
Сценарист
Matt Sazama, Gil Kane
Снимки
New York
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ
3
Ученият Морбиус се опитва да се излекува от рядката си болест с рисков експеримент, но вместо подобрение, той получава вид подобен на вампир. Първоначално той е бил враг на СпейдърМен, а лед това се превръща в трагичен антигерой.

Героя Морбиус се появява за първи път в “Невероятният Спайдър-Мен” през 1971 г. Въпреки че първоначално е бил само враг на Спайдърмен, то в собствените си комикси се превръща в брутален, страшен, героичен и трагичен антигерой.

Истинската му идентичност е тази на бившия биохимик Майкъл Морбиус. Той има рядко кръвно заболяване, което му е дало неприятен външен вид. Въпреки това интелектът на Морбиус е завиден. За да се излекува от болестта, която го е поразила от раждането му, той решава да направи експеримент. Процедурата завършва с неуспех, който му придава свръхчовешки способности, но и вид подобен на вампир.

В резултат на това той е в постоянна битка със своята вампирска същност и ненаситната си жажда към човешка кръв. Едновременно с това, той влага огромни усилия да излекува ужасяващото си състояние.