Кралят на крадците (2018)

5.510 510 votes
Актьори
Michael Caine, Michael Gambon, Francesca Annis
Режисьор
James Marsh
Сценарист
Mark Seal, Joe Penhall
Снимки
Ealing Studios, London, Ealing
Жанр
Драма, Криминален
Година
2018
Премиера
Държава
Англия
Продължителност
1 ч 48 мин
Трейлър на Кралят на крадците (2018)
1 818
Абонирай се за YouTube канала ни
Стрия разбойник Брайън не се е отказал от незаконния си бизнес. Той събира старата гвардия, мъже на възраст между 60 и 70, които искат да извършат своя последен удар, с който да ударят рекорда в обира на диаманти: 200 милиона паунда.

Базиран на действителния обир, организиран от Хатън Гардън през 2015 година.

Дори и крадците трябва да се пенсионират някой ден! Въпреки, че всичките му приятели са в затвора, съпругата му вече е мъртва, Брайън все още не иска да се оттегли. Има едно последно нещо, което иска да направи, с което да покаже, че той все още е жив. Иска да извърши не само престъпление, но и най-големия диамантен грабеж в историята на Великобритания.

Брайън събира екипа от измамниците от старата школа, който обаче е бил формиран в продължение на няколко години и сега не е запознат със съвременните технологии. Дори и след голямо прекъсване, те успяват да се съберат.

Те могат да бъдат толкова доходоносни, колкото и криминалната им работа. Толкова много рискуват да бъдат хванати, колкото физическите и умствени страдания стават по-чести след 60-годишна възраст.

Така необичайна групата престъпници, решава да направи едно последно, което за тях е последната им работа. Целта на планирания обир е престижният район на бижутерията в Лондон, а именно: Hatton Garden Safe Deposit Company. Тук старите разбойници проникват през подемник, за да пробият сейф с дебелина 50 сантиметра и да стигнат до плячка на стойност 200 милиона паунда.