Дедпул и Върколака

Убийците на цветната луна (2023)

Killers of the Flower Moon
7.6247 хил. гласа
Актьори
Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro
Режисьор
Martin Scorsese
Сценаристи
Eric Roth, David Grann
Снимки
Pawhuska, Oklahoma, USA
Жанр
Драма, Исторически, Криминален
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
3 ч 26 мин
Бюджет
$200,000,000
Трейлър на Убийците на цветната луна (2023)
5 263
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Убийците на цветната луна (2023)
В щата Оклахома започват да се появяват убийства в индианско племе, което живее върху ценна земя с много петролни залежи.

Историята ни пренася в Америка през 1920 г. На територията на окръг Осейдж в щата Оклахома са открити много петролни залежи, поради което живеещите там индианци стават много богати. Но белите заселници също се стремят към черното злато, което привлича други още по-богати и властни, сред които е най-вече влиятелния Уилям Хейл (Робърт де Ниро), племенникът на който Ърнест (Леонардо ди Каприо) има жена с индиански корени. Пристигането му създава вълна от манипулации, изнудвания и грабежи на индианците от племето Осейдж. Истинска тревога предизвиква все повечето смъртни случаи в племето, които изглежда са свързани с правата за добив на нефт. За да се разкрият тези брутални престъпления е създадено изцяло ново звено – Федералното бюро за разследване, накратко ФБР. Едва започнали разследвания, се разкрива сложен случай, който стига до най-високите етажи на властта.

Базиран на едноименната нехудожествена книга Убийците от Оклахома и раждането на ФБР на Дейвид Гран от 2017 г. Трябваше да мине известно време, преди Paramount и Apple да обединят сили и да съберат огромния бюджет от 200 милиона долара.

С участието на

  • Leonardo DiCaprio
    Leonardo DiCaprio
    Леонардо ди Каприо
  • Robert De Niro
    Robert De Niro
    Робърт Де Ниро