Смърт край Нил

Джоджо Заека (2019)

7.9260 240 votes
Актьори
Roman Griffin Davis, Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie
Режисьор
Taika Waititi
Сценарист
Taika Waititi, Christine Leunens
Снимки
Prague, Czech Republic
Жанр
Драма, Комедия
Година
2019
Премиера в България
Държава
Чехия, САЩ, Нова Зеландия
Продължителност
1 ч 48 мин
Трейлър на Джоджо Заека (2019)
2 661
Абонирай се за YouTube канала ни
Светогледа на 10-годишното дете по времето на фашистка Германия, което има въображаем приятел Хитлер. Неговите представи рязко се променя, когато открива че майка му крие еврейка от нацистите.

Германия по време на Втората световна война: Малкият Джоджо е самотно 10-годишно момче, на което е трудно да се впише в обкръжението си. Той е дразнен от своите връстници и неразбран от майка си Роузи (Скарлет Йохансон). За съвсем кратко време се е превърнал в предубеден нацист, израства не само в любящите грижи за самотната си майка, но разбира се в цялата империя. Току-що е научил как правилно да хвърля гранати в нацисткия празничен лагер и колко важно е да бъде заченато русо потомство. В опит да разбере повече нарастващия фашизъм около него, той създава свой въображаем приятел, който му дава съвети и помощ: това е по-добрата версия на Адолф Хитлер. Като член на Хитлеровата младеж, Джоджо започва да има все по-точна представа как трябва да вижда света.

Но този мироглед е внезапно прекъснат от едно еврейско момиче Елза. Представите му за света още повече се променят, защото това момиче е скрито в дома му от неговата майка. Джоджо трябва да се изправи срещу своя сляп национализъм с противоречията на абсурдната война.

През март 2018 г. Taika Waititi разкри, че иска не само да направи нацистка комедия и нетрадиционен военен филм с Джоджо, но и че самият той ще играе въображаемия Адолф Хитлер.

На въпроса защо е решил да поеме продукцията, режисьорът отговори: “Отговорът е прост: как по-добре да кажете F *** на един човек.”

Филмът е базиран на книгата “Caging Skies”, която беше публикувана през 2008 г.

С участието на

  • Scarlett Johansson
    Scarlett Johansson
    Скарлет Йохансон
Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички