Кралството на планетата на маймуните

Джон Уик 4 (2023)

John Wick: Chapter 4
7.7332 хил. гласа
Актьори
Keanu Reeves, Donnie Yen, Laurence Fishburne
Режисьор
Chad Stahelski
Сценаристи
Shay Hatten, Michael Finch
Снимки
Japan
Жанр
Екшън, Криминален, Трилър
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Германия
Продължителност
2 ч 49 мин
Трейлър на Джон Уик 4 (2023)
28 327
Абонирай се за YouTube канала ни
За да надделее над висшата камара Джон Уик ще трябва да обиколи света, проправяйки си път Ню Йорк през Париж до Берлин.

Джон Уик (Киану Рийвс) е в списъка на набелязаните, а наградата за главата му непрекъснато расте. Това от своя страна му носи все повече и по-силни врагове. Той обърна половината от подземния свят срещу себе си и сега продължава борбата си за оцеляване. Дългогодишните му приятели изведнъж се превръщат във врагове, а броят на другарите по оръжие намалява. Принуден да се бори с кръвожадни убийци, които го преследват, Джон ще трябва да използва уменията си до краен предел, ако иска да се измъкне жив.

Екипът му, състоящ се от хотелския администратор Уинстън и портиера Харон от легендарния хотел за наемни убийци Континентал отново са част от купона. Ръководителят на разузнавателната мрежа на нюйоркския подземен свят Боури Кинг, маскиран като от приюта за бездомници, също помага на Джон с всички необходими оръжия.

На Висшата камара ѝ идва предостатъчно. Тя иска да го изправи пред правосъдието. Легендарният наемен убиец се укрива при стария си приятел Шимазу в Осака, но скоро и там е открит. Сред неговите противници е някогашния му най-добър приятел Кейн (Дони Йен), който всъщност е вече напуснал и е принуден да залови Уик.

Шансовете да се измъкнат този път изглеждат почти невъзможни, тъй като най-големият враг се надига. Безмилостният бос на подземния свят Маркиз дьо Грамон (Бил Скарсгард), който има цели съюзи зад гърба си, е най-голямата заплаха досега.

Но може би все още има начин да надделее над висшата камара, която иска смъртта му. За целта пенсионираният наемен убиец трябва да обиколи света. Противниците му имат могъщи съюзници навсякъде в подземния свят, които изпращат смъртоносни убийци след него. За щастие, все още има стари приятели, които идват на помощ. Джон Уик си проправя път от Ню Йорк през Париж до Берлин.

Четвъртата част на успешната екшън поредица с Киану Рийвс беше обявена седмица след пускането на третата част. Тя реализира 35 млн. долара и завърши с намек за големи бъдещи възможности на франчайз. Първоначално историята на Джон Уик трябваше да бъде трилогия. Поради нарастващия успех създателите на филма решават да разширя обхвата на сюжета.

Четвъртата част беше планирана да излезе по кината още през 2021 г., но беше многократно отлагана заради пандемията и Матрицата 4.

С участието на

 • Keanu Reeves
  Keanu Reeves
  Киану Рийвс
 • Laurence Fishburne
  Laurence Fishburne
  Лорънс Фишбърн
 • Bill Skarsgård
  Bill Skarsgård
  Бил Скарсгард

Всички части

 1. Джон Уик (2014)
  Джон Уик (2014)
 2. Джон Уик 2 (2017)
  Джон Уик 2 (2017)
 3. Джон Уик 3 (2019)
  Джон Уик 3 (2019)
 4. Джон Уик 4 (2023)
  Джон Уик 4 (2023)