То 2: Част втора (2019)

Актьори
Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Skarsgård
Режисьор
Andy Muschietti
Сценарист
Stephen King, Gary Dauberman
Жанр
Трилъри, Ужаси
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Бъди в час с киното!
Абонирай се за YouТube канал ни
Трейлър на То 2: Част втора (2019)
4.5 / 5 - 15 vot
1 080
Близо 30 години след ужасните събития, убийствата в малкото градче започват отново. Седемте стари приятели, обвързани с кръвна клетва, се връщат в родния си град и да победят чудовището, което е възобновило кървавите си дела.
Изминаха 27 години, откакто няколко деца в малкия град Дери преследвах чудовището и явно го победиха. Сега младежите от “Loser Club” са израснали и забравели спомените за ужасните събития. Всички те имат съвсем обикновен живот и кариера, след като напуснаха Дери в годините на съдбовно минало. Майк Ханлон е единственият, който не се е отдалечил от родния си град.
Сега в града започват отново серия от убийства, при което библиотекар Майк Ханлон предполага, че “То” се е върнало. Той се обажда на своите приятели, които някога са се борили с него, за да предприемат някакви действия.
Те все още не знаят, какво точно ги отвежда на мястото на детството. Въпреки това, бързо трябва да си припомнят някогашната битка със звяра, който обикновено има формата на садистичния клоун Pennywise, ако искат да останат живи и да попреча на чудовището, да господства над техния град.

През 2015 г. бе решено римейкът на широко разпространения опус на ужасите, който Стивън Кинг написа през 1986 г. , да се раздели на две части. Структурата на романа позволява това, като герои в едната част са в тийнейджърските си години, а във втората като възвратни. Разработките на проекта са започнали през 2009 г. от Warner Brothers.

Първата адаптацията е направена през 1990 г. под формата на ТВ филм състоящ се от две мини серии, а Стивън Кинг бързо се превръща във фаворит на ужас жара. Дори и днес много хора приписват фобията си от клоуни на страшния вид на Тим Къри, който беше в ролята на Пениуайз.

Актьорски състав

 • Bill Hader
  Bill Hader
  Бил Хейдър
 • James McAvoy
  James McAvoy
  Джеймс Макавой
 • Jessica Chastain
  Jessica Chastain
  Джесика Частейн
 • Bill Skarsgård
  Bill Skarsgård
  Бил Скарсгард

Всички части

 1. То (2017)
  То (2017)
 2. То 2: Част втора (2019)
  То 2: Част втора (2019)